Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Τραγέλαφος η ανακοίνωση της ΕΡΤ! «Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη διαφήμιση στον Μένιο Φουρθιώτη»

Στάχτη στα μάτια από την ΕΡΤ

Ερωτήματα προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης αναφορικά την διαφήμιση του εντύπου «Αποκαλυπτικά» που εκδίδει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Σύμφωνα με την απάντηση της ΕΡΤ, «από τον Ιανουάριο του 2020 έχει καταργηθεί στην ΕΡΤ η πρακτική της ανταλλακτικής διαφήμισης με τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν τοις μετρητοίς, όπως όλοι, το τίμημα του διαφημιστικού χρόνου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση», και ότι «δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.)».

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο έντυπο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, έχουν γίνει αμέτρητες καταγγελίες στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, από πολίτες. Στο πρωτοσέλιδο, το έντυπο ενημέρωνε ότι οι αναγνώστες θα κερδίσουν επιταγή 50 ευρώ για ψώνια στο σούπερ μάρκετ αλλά και δώρα αξίας 200 ευρώ, απλά αγοράζοντας την εφημερίδα.

Μάλιστα, ο Μένιος Φουρθιώτης είχε διαφημίσει μέχρι και συνέντευξη του Ιερώνυμου η οποία όχι μόνο δεν έγινε, αλλά προκάλεσε και οργή στην Ιερά Σύνοδο για τα τρομερά ψέμματα του παρουσιαστή.

Με λίγα λόγια, μας πέταξε στάχτη στα μάτια η ΕΡΤ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ