Σάββατο 8/5/2021

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του Φουρθιώτη εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο νόμος Πέτσα-Λιβάνιου!

Ο πρώτος που επωφελείται από τον νόμο για να αλλάξει τον σταθμό του από μουσικό σε ενημερωτικό

Η πρώτη εφαρμογή του νόμου 4779/2021 η οποία συντάχθηκε από τον Στέλιο Πέτσα και «διορθώθηκε» από τον Θεόδωρο Λιβάνιο, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον ραδιοφωνικό σταθμό Παρέα FM του Μένιου Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του typologies.gr, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής που έχει βρεθεί στο στόχαστρο εισαγγελικών ερευνών, έκανε γνωστό ότι από σήμερα, ο ραδιοφωνικός σταθμός του θα μετατραπεί από μουσικός σε ενημερωτικός, σύμφωνα με το άρθρο 39 για  «αλλαγή φυσιογνωμίας προγράμματος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών».

Αναλυτικά οι προυποθέσεις του νόμου:

1. Μέχρι την έκδοση προκήρυξης για χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε παρόχους περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, οι εποπτευόμενοι από το Ε.Σ.Ρ. ως νομίμως λειτουργούντες αντίστοιχοι σταθμοί επιτρέπεται να αλλάξουν μία (1) μόνον φορά τη φυσιογνωμία του προγράμματός τους, εφόσον πληρούν τις οικείες για τη φυσιογνωμία προϋποθέσεις.

2. Για τον σκοπό αυτόν υποβάλλουν στο Ε.Σ.Ρ. αίτηση, καθώς και: α) αναλυτικό πρόγραμμα μιας εβδομάδας, που αντιστοιχεί στη νέα φυσιογνωμία προγράμματος, β) δήλωση, στην οποία αναφέρουν αναλυτικά και συγκεκριμένα τα στοιχεία στα οποία στηρίζουν την αίτησή τους και από τα οποία προκύπτει ότι έχουν και την υποδομή για τη λειτουργία σταθμού με την αιτούμενη φυσιογνωμία, γ) ονομαστική κατάσταση προσωπικού το οποίο: γα) απασχολήθηκε για τη λειτουργία του σταθμού από την 1η.1.2019 και μετά, γβ) απασχολείται για τη λειτουργία του σταθμού κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης ή δήλωση για το προσωπικό που πρόκειται να προσληφθεί, για να πληρούται η οικεία νόμιμη υποχρέωση.

3. Το Ε.Σ.Ρ. αποφαίνεται επί της αίτησης με αιτιολογημένη απόφαση μετά από ακρόαση του ενδιαφερόμενου, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής εκπομπής του αιτούντος, τη βιωσιμότητά του και την πληρότητα του προγράμματός του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ