Τα best sellers της τηλεόρασης για τη νέα σεζόν

Τα βιβλία που μεταφέρονται στην τηλεόραση για να καθηλώσουν το κοινό τη νέα σεζόν

Must Read

Η ρεβάνς της ελληνικής πεζογραφίας! Η μικρή οθόνη τη νέα τηλεοπτική σεζόν κάνει στροφή όχι μόνο στη μυθοπλασία, αλλά και στη λογοτεχνία, αφού αρκετές νέες ελληνικές σειρές βασίζονται σε βιβλία.

Ο Alpha, για παράδειγμα, επενδύει στον «Σασμό» που βασίζεται στο ομώνυμο, επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019. Μια δραματική σειρά που επικεντρώνεται σε δύο οικογένειες, τους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες, και μια βεντέτα. Στο σκηνοθετικό τιμόνι βρίσκεται ο Κώστας Κωστόπουλος, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Ορφέα Αυγουστίδη, Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη, Δημήτρη Λάλο, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Τζομπανάκη, Τάσο Νούσια, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Ολγα Δαμάνη. Η πρεμιέρα θα γίνει με διπλό επεισόδιο τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 20.00.

Φιλόδοξη παραγωγή

Αλλά και η δημόσια τηλεόραση μπαίνει εξίσου δυναμικά τη νέα τηλεοπτική σεζόν με πληθώρα νέων σειρών. Μία εξ αυτών είναι η «Αγάπη παράνομη», μία φιλόδοξη παραγωγή που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Στάθη Θεριανό, έναν παντρεμένο άντρα με τέσσερα παιδιά, που ερωτεύεται την περιζήτητη κόρη ενός ευπόρου και θα κάνει τα πάντα να την παντρέψει με τον γιο του προκειμένου να την έχει κοντά του. Η σειρά θα αποτελείται μόλις από έξι επεισόδια σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα. Τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης υποδύονται οι Νίκος Ψαρράς, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ευγενία Ξυγκόρου, Γιάννης Νταλιάνης και Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Φυσικά στην ΕΡΤ θα δούμε και το πολυσυζητημένο «Καρτ Ποστάλ», που βασίστηκε στο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016. Μια υπόθεση που ακολουθεί τον Τζόζεφ, αγγλοελληνικής καταγωγής, ο οποίος επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και ξεκινά ένα ταξίδι-περιπέτεια στο όμορφο μεγάλο νησί της Ελλάδας, την Κρήτη. Η σειρά θα αποτελείται από 12 αυτοτελή επεισόδια σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαβασιλείου. Πρωταγωνιστεί ο Ανδρέας Κωνσταντίνου και συμμετέχουν δυνατά ονόματα, όπως η Μυρτώ Αλικάκη, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Λένα Παπαληγούρα αλλά και η Βρετανίδα Margaret Clunie.

Αλλά και ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει δυναμικά στην κρατική τηλεόραση! Μία από τις σειρές που ετοιμάζει βασίζεται στο αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Βαρδιάνος στα σπόρκα». Η υπόθεση ακολουθεί τη γριά-Σκεύω, η οποία μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (μολυσμένα, επιχόλερα καράβια) προκειμένου να σώσει τον γιο της από τη χολέρα που έπληξε την Ευρώπη το 1865.

Το καστ

Στον κεντρικό ρόλο θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον γιο της θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Σαββίδης. Το καστ συμπληρώνουν επίσης οι Τζένη Καζάκου, Τάκης Βαμβακίδης, Παύλος Κουρτίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Μαρία Καβουκίδου και πολλοί ακόμη!

Ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα» δημοσιεύτηκε το 1893 σε σειρά επιφυλλίδων στην εφημερίδα «Ακρόπολις» από τις 14 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε εντάχθηκε στα κλασικά και διαχρονικά βιβλία της ελληνικής πεζογραφίας!

Επίσης ο Μανούσος Μανουσάκης θα μεταφέρει στη μικρή οθόνη το κλαδικό λογοτεχνικό έργο του Γιώργου Βιζυηνού «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου», μια καθηλωτική ιστορία με αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα. Η υπόθεση ακολουθεί τη μητέρα του αφηγητή που αναζητά αγωνιωδώς τον φονιά του γιου της, την ίδια στιγμή που τον έχει μέσα στο σπίτι της, αφού είναι ο προστατευόμενός της Τούρκος Κιαμήλ, ο οποίος -άθελά του- είχε σκοτώσει τον γιο της. Στη σειρά αναμένεται να δούμε, μεταξύ άλλων, τους Τατιάνα Παπαμόσχου και Σόλωνα Τσούνη. Το διήγημα «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» κυκλοφόρησε το 1883.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This