Ενώσεις Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου: Προσφυγή στο ΕΔΑΔ κατά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ 

Η υποχρέωση αυτή απειλεί ακόμα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων Τύπου

Must Read

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) προσφεύγουν οι Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ, ΣΗΠΕ, ΕΙΕΤ)  κατά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

Στις πολλές και επανειλημμένες ανακοινώσεις τους, η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), τεκμηρίωσαν το άδικο και παράδοξο της υποχρέωσης αυτής, που απειλεί ακόμα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων Τύπου. Αναλόγως, επανειλημμένες υπήρξαν και οι υποσχέσεις υπουργών για την άρση αυτής της αδικίας. Αντ’ αυτού όμως τίποτα δεν έγινε.

Στη συνέχεια, υπήρξε η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 165/ 29.07.2021 του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Θεόδωρου Λιβάνιου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονοµικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για την ενίσχυση των περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων και των περιοδικών, που αφορά στην χρηματοδότηση των οφειλών τους έναντι του ΕΔΟΕΑΠ για τη μηνιαία εισφορά του 2% επί του τζίρου για την περίοδο από 01/12/2017 έως 31/12/2020, την οποία όμως εκλαμβάνουμε ως επίσημη αναγνώριση από πλευράς της πολιτείας της άδικης και πρωτοφανούς εισφοράς του 2% επί του τζίρου.

«Καθώς οι επιχειρήσεις μας καλούνται να συνεχίσουν να αποδίδουν το 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών τους μηνιαίως στον ΕΔΟΕΑΠ και πέραν του Δεκεμβρίου του 2020, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια για την πλήρη αναθεώρηση του άδικου αυτού μέτρου και εμμένουμε στο πάγιο αίτημά μας για συνολική αναθεώρηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εκδοτικών επιχειρήσεων τύπου µε νομοθετική ρύθμιση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This