Τραγούδι, χορός και καρναβαλικοί ρυθμοί αυτή την Κυριακή στην ΕΡΤ 3

Must Read

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Τραγούδια εύθυμα και σατιρικά, χοροί μιμικοί και διονυσιακά λαϊκά δρώμενα, απευθείας μετάδοση του Καρναβαλιού της Ξάνθης, παραδοσιακές μελωδίες της Μακεδονίας από το Bukovo Fest 2022 και δύο μοναδικά ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της σάμπα και το βραζιλιάνικο Καρναβάλι του Ρίο θα μας κρατήσουν στον ρυθμό της χαράς και του γλεντιού.

Ετσι, στις 11 το πρωί το «Αλάτι της γης» μάς προσκαλεί σε ένα δυναμικό αποκριάτικο γλέντι, με τραγούδια και χορούς από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη, την Εύβοια και την Ερυθραία της Μικράς Ασίας.

Στιχάκια υπαινικτικά και τολμηρά, κυκλικοί χοροί συνοδεύουν την «ελληνική ιεροτελεστία της άνοιξης», την ελληνική Αποκριά, με τους βαθύτερους συμβολισμούς της. Στη μεγάλη παρέα της εκπομπής συμμετέχουν ο δεξιοτέχνης του λαϊκού κλαρίνου Δημήτρης Κώτσικας με την κομπανία του και με την μπάντα λαϊκών πνευστών Τα Χάλκινα της Κοζάνης, ομάδα γλεντιστάδων από τη Γαλατινή της Μακεδονίας, η Ομάδα Ελληνικού Λαϊκού Χορού του Δήμου Καλλιθέας (με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή) και γυναίκες από τη Νέα Ερυθραία της Αττικής. Στις 13.30 θα προβληθεί το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023 σε ζωντανή μετάδοση. Δεκάδες πληρώματα με χιλιάδες μεταμφιεσμένους όλων των ηλικιών συνοδεύουν τον βασιλιά Καρνάβαλο. Την παρουσίαση θα κάνει ο Χρήστος Νέζος.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 15.30 το ντοκιμαντέρ «Ω σάμπα!», σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. Πρόκειται για ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τη σάμπα, που αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά χορός και αισθησιακό λίκνισμα των γοφών. Η μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ «Φιέστα» στις 20.00 θα μας ταξιδέψει στη Βραζιλία, μία από τις πιο ανοιχτές, τις πιο καυτές και τις πιο ελκυστικές χώρες που γιορτάζουν τη γιορτή των γιορτών: το καρναβάλι. Με προορισμό το Ρίο, ακολουθούμε ρυθμούς που σε αναγκάζουν, θέλοντας και μη, να χορέψεις.

Τέλος, στις 22.45 θα δούμε τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία Bukovo Fest 2022 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μονή Λαζαριστών, παραγωγής ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This