Eurovision: Οι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό, το αφιέρωμα στην Ουκρανία και η εκρηκτική εμφάνιση της Ρίτα Όρα

Η επιστροφή της Loreen 11 χρόνια μετά τη νίκη της και τα μεγάλα φαβορί.

Must Read

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2023 στην M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ.

Να θυμίσουμε ότι η περσινή νικήτρια χώρα του διαγωνισμού ήταν η Ουκρανία. Εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται με τη Ρωσία, ο μουσικός διαγωνισμός διεξήχθη στο Λίβερπουλ. Ωστόσο οι Βρετανοί μας καλωσόρισαν με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην χώρα που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό.

Στην αρχή προβλήθηκε ένα βίντεο μέσα από το οποίο μπορούσαμε να δούμε τις προετοιμασίες των Βρετανών. Τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας κυριαρχούσαν.

Η συνέχεια εμφανίστηκαν στη σκηνή το ουκρανικό συγκρότημα Hardkiss, που διαγωνίστηκε στον εθνικό διαγωνισμό της χώρας το 2016.

Μία εκ των τριών παρουσιαστριών των δύο ημιτελικών, είναι η frontwoman των Hardkiss, Julia Sanina, η οποία ερμήνευσε ένα κομμάτι αφιερωμένο στην πατρίδα της.

Συνολικά 15 χώρες προσπάθησαν να μαγέψουν με τα τραγούδια τους προκειμένου να περάσουν στον τελικό.

O μουσικός διαγωνισμός μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ με τη Μαρία Kοζάκου και τη Τζένη Μελιτά να βρίσκονται φέτος στο τιμόνι του σχολιασμού της Eurovision.

Oι χώρες που διαγωνίστηκαν στον Α’ ημιτελικό είναι οι εξής:

01 Νορβηγία – Alessandra: “Queen of Kings”
02 Μάλτα – The Busker: “Dance (Our Own Party)”
03 Σερβία – Luke Black: “Samo mi se spava”
04 Λετονία – Sudden Lights: “Aijā”
05 Πορτογαλία – Mimicat: “Ai coração”
06 Ιρλανδία – Wild Youth: “We Are One”
07 Κροατία – Let 3: “Mama ŠČ!”
08 Ελβετία – Remo Forrer: “Watergun”
09 Ισραήλ – Noa Kirel: “Unicorn”
10 Μολδαβία – Pasha Parfeni: “Soarele și luna”
11 Σουηδία – Loreen: “Tattoo”
12 Αζερμπαϊτζάν – TuralTuranX: “Tell Me More”
13 Τσεχία – Vesna: “My Sister’s Crown”
14 Ολλανδία – Mia Nicolai and Dion Cooper :“Burning Daylight”
15 Φινλανδία – Käärijä: “Cha Cha Cha”

Οι 10 χώρες όμως που κατάφεραν να περάσουν στον τελικό είναι η Κροατία, η Μολδαβία, η Ελβετία, η Φιλανδία, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Σερβία και η Νορβηγία.

Κροατία

Μολδαβία

Ελβετία

Φιλανδία

Τσεχία

Ισραήλ

Πορτογαλία

Σουηδία

Σερβία

Νορβηγία

Οι χώρες οι οποίες έκαναν μεγάλη εντύπωση και θεωρούνται και τα μεγάλα φαβορί για τον τελικό του Σαββάτου είναι η Σουηδία, η Φιλανδία και το Ισραήλ.

Loreen: Ο λόγος που επέστρεψε στην Eurovision

Την Σουηδία εκπροσωπεί η Loreen η οποία είχε κερδίσει την Eurovision το 2012. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια στοχεύει φέτος στη δεύτερη νίκη.

Λίγο πριν ανέβει όμως στην σκηνή της διοργάνωσης, μιλάει στο περιοδικό Down Town και μεταξύ άλλων αναφέρεται στη νίκη που είχε πριν 11 χρόνια στο Αζερμπαϊτζάν ενώ αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να συμμετέχει και πάλι στον μουσικό διαγωνισμό.

Γιατί μία νικήτρια της Eurovision επιστρέφει για να διαγωνιστεί;

Ειλικρινά, δεν περίμενα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι η ζωή θα με οδηγήσει σε αυτό το μονοπάτι αλλά συνέβη. Ήρθε το «Tattoo» και ένιωσα ενστικτωδώς ότι πρέπει να κάνω κάτι με αυτό. Τότε με ρώτησαν αν ήθελα να λάβω μέρος στο Melodifestivalen του 2023 και αρχικά είπα όχι. Αμφιταλαντευόμουν και τελικά αποφάσισα ότι έχω κάτι να πω, ότι υπάρχει ένα αφήγημα που λέω να επικοινωνήσω.

Είσαι το φαβορί για να κερδίσεις ξανά στη Eurovision αλλά ο διαγωνισμός είναι απρόβλεπτος. Τι θα σήμαινε για σένα ως καλλιτέχνιδα αν δεν κερδίσεις; Σε νοιάζει; Σε αγχώνει;

Καθόλου. Δεν το σκέφτομαι. Άλλα πράγματα με νοιάζουν και με απασχολούν, όπως η ερμηνεία μου πάνω στη σκηνή. Με ενδιαφέρει να είμαι τέλεια για μένα και για τον κόσμο που παρακολουθεί εκείνη τη στιγμή. Το να κερδίσω ή να χάσω είναι πολύ πιο χαμηλά στις δικές μου προτεραιότητες. Είμαι άνθρωπος που καθοδηγείται από τους στόχους του και θέλω να δημιουργώ πράγματα που έχουν αξία.

Η δημιουργικότητα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που γιατρεύει τα άσχημα που συμβαίνουν, είναι το γιατρικό για την αρνητική ενέργεια και τις αρνητικές σκέψεις. Αυτός είναι ο λόγος που δέχτηκα να επιστρέψω στη Eurovision. Ως δημιουργός είναι επίπονο να είσαι σε έναν διαγωνισμό. Κρίνεσαι. Δεν υπάρχει καλός ή κακός καλλιτέχνης. Ο διαγωνισμός είναι ένα παιχνίδι διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα και επίπονο.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι να κρατήσω την ακεραιότητά μου ως καλλιτέχνιδα και να παρουσιάσω πράγματα που νιώθω ότι θέλω και πρέπει να επικοινωνήσω με το κοινό μου. Σε αυτό εστιάζω. Έτσι ήταν και με το Euphoria, που τελικά κέρδισε. Τότε δεν ήξεραν καν τους κανόνες του διαγωνισμού. Νομίζω ότι ακόμα δεν τους ξέρω. Κάνω αυτό που με εκφράζει ως καλλιτέχνιδα.

Ρίτα Όρα: Η εκρηκτική εμφάνισή της στον Α’ ημιτελικό της Eurovision

Ακόμη μία έκπληξη όμως μας επιφύλασσαν οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού. Στην σκηνή εμφανίστηκε η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Ρίτα Όρα.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο Β’ ημιτελικός, όπου θα διαγωνιστούν η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This