Eurovision: Η κατακραυγή του κόσμου για το 4άρι στην Κύπρο και το ξεκαθάρισμα του Φώτη Σεργουλόπουλου

Τα πρώτα λόγια του Andrew Lambrou!

Must Read

O 67ος διαγωνισμός της Eurovision έλαβε τέλος το βράδυ του Σαββάτου και η μεγάλη νικήτρια ήταν η Σουηδία.

Η Κύπρος που θεωρούνταν ένα από τα φαβορί κατέκτησε την 12η θέση. Η ελληνική επιτροπή της έδωσε μόνο τέσσερις βαθμούς, με τους Έλληνες να εξοργίζονται κάνοντας λόγω για «ξεφτίλα».

Έκπληκτοι έμειναν όλοι οι Έλληνες αλλά και η Κύπριοι με την απαράδεκτη βαθμολογία της χώρας μας στην Κύπρο.

Την δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν πολλοί διάσημοι και μη… Ανάμεσα τους και η Καίτη Γαρμπή η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter δήλωσε ότι:m «Στερήσαμε από την Κύπρο τη δεκάδα που άξιζε πραγματικά, επειδή η ελληνική επιτροπή δεν ντράπηκε κι έδωσε 4 στον Andrew Lambrou. Κανονίστε με τις βλακείες σας εκεί να συνεχίσετε έτσι & στο τέλος να μας πάρουν πίσω οι Κύπριοι από το χαλούμι μέχρι τη θεά Άννα Βίσση!».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος πριν λίγες ημέρες είχε αναφερθεί στην περίοδο που είχε συμμετάσχει και ο ίδιος στον μουσικό διαγωνισμό μαζί με τη Σοφία Βόσσου και το τραγούδι «Άνοιξη», τονίζοντας πως ήταν η πρώτη χρονιά που η Κύπρος δεν μας έδωσε το πολυπόθητο 12άρι.

Ο γνωστός παρουσιαστής μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» σχολίασε το γεγονός αυτό και ξέσπασε κατά της ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού της χώρας μας για την φετινή Eurovision αλλά και για την βαθμολογία που δώσαμε στην Κύπρο.

«Η Κύπρος θα έπρεπε να είναι στην πρώτη πεντάδα. Ο Andrew είναι φωνάρα, με ένα κομμάτι πιασάρικο και απλά ντυμένος, όχι καρναβάλι. Μπράβο στον κόσμο που έδωσε 12άρι. Έχουμε συνηθίσει να δίνουμε εμείς 12άρι στην Κύπρο και οι Κύπρος 12άρι σε εμάς. Δεν το κάνουμε μόνο εμείς. Το κάνουν οι Σκανδιναβοί μεταξύ τους, το κάνουν οι Δαλματικές ακτές κλπ.

Εγώ διαφωνώ με αυτό, αλλά υπάρχει. Σε ένα πολύ καλό τραγούδι της Κύπρου, το καταδικάζουμε με 4; Εγώ όταν πήγα με την Άνοιξη, ήταν στίχοι, μουσική και ερμηνεία μοναδικά, μας το έλεγαν οι ξένοι και βγαίνει τότε η Κύπρος και δίνει 10, όταν έχει δώσει σε κουτσά άλογα, σε ανύπαρκτα κομμάτια 12», είπε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είπε στη συνέχεια: «Σήμερα, σε μια Κύπρο, η οποία βγήκε με αέρα, κόντρα στα λάθη τα δικά μας, σαν να θέλει να συνεχίσει τη λαθολογία η ΕΡΤ. Είδα την εκπομπή να ξεκινάει, πριν μπει η εικόνα, “Victor, το μουσικό σου ταξίδι μόλις αρχίζει” αντί να πει “Victor, το μουσικό σου ταξίδι φροντίσαμε μόλις να τελειώσει”, γιατί είναι ευθύνη της ΕΡΤ».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανέφερε επίσης: «Το 4άρι στην Κύπρο είναι άδικο και ιδιαίτερα όταν δίνουν 12άρι στο Βέλγιο. Ήμαρτον! Επειδή στην ΕΡΤ η σκιά του Victor βαραίνει, το έχετε καταστρέψει το παιδί. Είναι ακραιφνώς δικιά σας επιλογή! Η ελληνική επιτροπή βγάζει τον Victor να μας εκπροσωπήσει και δίνει 4 στην Κύπρο. Δεν ξέρω αν είναι οι ίδιοι ή όχι. Αν όχι, είναι χειρότερο, γιατί είναι πολλοί, άρα είναι μεταδοτικό, άρα είναι πανδημία στην ΕΡΤ. Βγάζει τον Victor και δίνει 4 σε μια τραγουδάρα της Κύπρου. Αν είναι δυνατόν! Η ΕΡΤ, που την πληρώνουμε κιόλας».




Δείτε επίσης: Εurovision: Σάλος με την ΕΡΤ που παραδέχτηκε ότι ο Βερνίκος βγηκε 2ος στην διαδικασία επιλογής

Έξαλλη όμως έγινε και η Κάλλια Ελευθεριάδου, η οποία δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πως χαντακώσαμε έτσι την γειτονική χώρα.

«4; 4; Δεν λέω καλημέρα! 4; Παραμιλώ από χθες το βράδυ. Όλη η Ευρώπη μου στέλνει μηνύματα και μου λέει “δεν γίνεται, δεν γίνεται 4”…. Πάντα λέγαμε ότι στην Ευρώπη δε θα καταλάβουν τη σχέση Ελλάδας- Κύπρου, ότι είμαστε αδέρφια, ότι είναι σαν να ψηφίζουμε τους εαυτούς μας, και γίνεται αυτό… Δεν μπορώ να το διανοηθώ το 4. Τόσο καιρό λέμε στα social media για το τραγούδι, ο Andrew έδωσε και την ψυχή του, άλλες χώρες μάς έδωσαν 10άρια και η Ελλάδα έδωσε 4. Δεν το χωνεύω!», είπε αρχικά η ραδιοφωνική παραγωγός της Κύπρου και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο να χάσουμε τη δεκάδα για εκείνο το 12άρι. Η Κύπρος θα ήταν στην 10η θέση, μπορεί και 9η, εάν η Ελλάδα έδινε το 12άρι. Δεν ξέρω αν αυτό δεν μετράει για την Ελλάδα, αλλά για την Κύπρο που πέρυσι δεν περάσαμε στον τελικό, η 10η θέση για εμάς είναι πολύ σημαντική. Το τραγούδι ήταν πολύ ωραίο, όλοι στην αρένα ούρλιαζαν και έρχεται η Ελλάδα και βάζει 4».




Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που ανακοίνωσε την βαθμολογία της χώρας μας στην Eurovision. Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ τοποθετήθηκε σχετικά με τη βαθμολογία που έδωσε η ελληνική επιτροπή στη συμμετοχή της Κύπρου, ξεκαθαρίζοντας πως εκείνος δεν είχε καμία σχέση με τις ψήφους που έδωσε η επιτροπή.

«Δεν έχει γίνει λόγος για το 4αρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή στην Κύπρο και όχι άδικα. Γιατί με την Κύπρο έχουμε πάντοτε μια πολύ καλή σχέση και αλληλοψηφιζόμαστε και πολλές φορές αλληλοψηφιζόμαστε με αποτέλεσμα να μας γιουχάρουν τα στάδια. Δεν ξέρω τι άξιζε και τι δεν άξιζε. Πάντως η σχέση μας με την Κύπρο είναι αδιαμφισβήτητη, όπως όλες οι σχέσεις, και δεν κρέμονται οι σχέσεις δυο χωρών από μία ψηφοφορία σε μια επιτροπή», απάντησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Θέλω να πω, επειδή ανακατεύτηκε το όνομα μου, εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή και το τονίζω ότι δεν συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή. Συμμετείχα στην επιτροπή πριν από δύο χρόνια.

Φέτος δεν συμμετείχα και το επαναλαμβάνω, δεν είχα καμία σχέση με τις ψήφους που έδωσε η επιτροπή και θέλω να τονίσω ότι η επιτροπή ψήφισε μία μέρα πριν στη γενική δοκιμή η οποία γραφόταν σε back up για την Eurovision», τόνισε.




Τα πρώτα λόγια του Andrew Lambrou

Ο Andrew Lambrou έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια και αν δεν είχε πάρει τόσο χαμηλή βαθμολογία από εμάς ενδεχομένως να έπαιρνε υψηλότερη θέση στον μουσικό διαγωνισμό.

Ωστόσο ο νεαρός ερμηνευτής μετά την λήξη του διαγωνισμού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν στέλνοντάς τους την αγάπη του.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευγνώμων νιώθω αυτή τη στιγμή! Σας ευχαριστώ όλους πολύ για την αγάπη και την υποστήριξη. Ελπίζω να έκανα περήφανη την Κύπρο, το να τραγουδώ με την καρδιά μου σε αυτή τη σκηνή είναι κάτι που θα μείνει μαζί μου για πάντα. Ανυπομονώ να δω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Σας αγαπώ όλους τόσο πολύ. Andrew», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This