«Πυρά» στη διοίκηση της ΕΡΤ από την Αθηνά Καμπάκογλου: «Επιδιώκουν να με στείλουν στον ψυχίατρο;»

Must Read

Μεγάλα ερωτήματα, πλέον, δημιουργούνται από την απόφαση του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα να «κόψει» την επιτυχημένη και αγαπητή μουσική εκπομπή στο κοινό «Η αυλή των χρωμάτων» της δημοσιογράφου Αθηνάς Καμπάκογλου στη δημόσια τηλεόραση.

Κωνσταντίνος Ζούλας

Μέσα στο καλοκαίρι ο δημοσιογραφικός κόσμος αναρωτιέται –και δικαίως– «μα, είναι όλα τόσο καλά καμωμένα στην ΕΡΤ, που του προέδρου του έφταιγε η ποιοτική εκπομπή και πολύ οικονομική ως κοστολόγηση παραγωγή “Η αυλή των χρωμάτων”;» Η «Εspresso», μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη είχε αναδείξει το θέμα και με πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα.

Η Αθηνά Καμπάκογλου

Αλήθεια, τι ρεβανσισμός είναι αυτός και η Αθηνά Καμπάκογλου, μια αξιόλογη δημοσιογράφος, με περγαμηνές στην ΕΡΤ, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, «πετιέται» μέσα σε μια ημέρα από τα έμπροσθεν της κρατικής οθόνης, χωρίς η εκπομπή της να εμφανίζει κανένα πρόβλημα, ούτε ποιοτικό ούτε στην τηλεθέαση ούτε σε διαφήμιση; Πραγματικά όλα είναι τόσο περίεργα, που αγγίζουν το όριο του σκανδάλου! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η πρόταση που είχε γίνει στην Αθηνά Καμπάκογλου από την ΕΡΤ για την αρχισυνταξία και τη συμπαρουσίαση της «Αυλής των χρωμάτων» δεν ισχύει πλέον.

Ολα δείχνουν πως τη βγάζουν εκτός. Ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος παραμένει στη θέση του και, όπως λένε από την ΕΡΤ, αναζητούν να βρουν και τον δεύτερο παρουσιαστή για μια νέα μουσική εκπομπή. Σχετικό δημοσίευμα έγινε στο e-tetRadio για την υπόθεση της «Αυλής των χρωμάτων».

Το ρεπορτάζ είχε ως εξής: «Με επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΑ, η παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της εκπομπής “Αυλή των χρωμάτων” Αθηνά Καμπάκογλου στράφηκε εναντίον του Κωνσταντίνου Ζούλα με αφορμή πληροφορίες που έφεραν τον πρόεδρο της ΕΡΤ να προχωρά στην αντικατάστασή της μπροστά από τις κάμερες από την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη. Η ΕΡΤ, από τη μεριά της, τα αρνείται όλα αυτά. Μάλιστα τονίζει ότι η Αθηνά Καμπάκογλου είχε ενημερωθεί αναλυτικά και εγκαίρως για τις αλλαγές στην εκπομπή από τη Διεύθυνση Προγράμματος.

Υποβάθμιση

Της είπαν πως θα παραμείνει αρχισυντάκτρια καθώς και παρουσιάστρια, απλώς δίπλα σε αυτήν και τον Χρήστο Νικολόπουλο θα πρόσθεταν ακόμα ένα πρόσωπο. Τρεις παρουσιαστές, δηλαδή. Εγιναν συζητήσεις με την Κατερίνα Παπουτσάκη, αλλά η ίδια δεν ενδιαφερόταν για τη θέση. Η Αθηνά Καμπάκογλου δεν δέχτηκε τη συμπαρουσίαση γιατί το θεώρησε υποβάθμιση.

Τι θα κάνει η ΕΡΤ τώρα; Καταρχάς, η εκπομπή μετακομίζει από την ΕΡΤ2 στην ΕΡΤ1 και θα είναι η μοναδική μουσική εκπομπή του καναλιού τους επόμενους μήνες, μια και το “Μουσικό κουτί” θα βγει και πάλι στον αέρα το 2024. Επίσης, θα αλλάξει όνομα, πιθανότατα και concept».

Η «Εspresso» επικοινώνησε με την Αθηνά Καμπάκογλου μετά όσα λέγονται για το «κόψιμο» της εκπομπής της. Η ίδια μας τόνισε: «Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα που με αφορούν, ανάμεικτα συναισθήματα με πλημμύρισαν. Από τη μία θλίψη για την “υπεύθυνη” και “ειλικρινή” στάση της διοίκησης της ΕΡΤ, που προτιμά να την κάνει γνωστή μέσω διαρροών και ικανοποίηση από την άλλη για την ανυπαρξία στοιχείων των όσων ισχυρίζεται.

Θα παρακαλούσα όμως τον κάθε συντάκτη, ο οποίος γίνεται αποδέκτης διαρροών που με αφορούν, πριν τις δημοσιεύσει να απευθυνθεί στους διαρρέοντες, ζητώντας την απόφαση του Δ.Σ. του Μαΐου, προκειμένου να διαπιστώσει τους “αναληθείς ισχυρισμούς μου”, όπως υποστηρίζουν. Επίσης θα ήθελα να ρίξουν και μια ματιά στη Δι@ύγεια, για να διαπιστώσουν ότι το κοστολόγιο είναι ίδιο με τις προηγούμενες φορές και ίσως οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Να ζητήσει επίσης ο κάθε συνάδελφος από τους συνομιλητές του να του κατoνομάσουν τα πρόσωπα, τα οποία με ενημέρωσαν, και να παρουσιάσουν τα τηλέφωνα που μου έγιναν το επίμαχο διάστημα. Εκτός αν εννοούν επίσημη ενημέρωση αυτή που μου έκανε τηλεφωνικά ο εξωθεσμικός παράγοντας κ. Φάνης Συναδινός, στις 22 Αυγούστου, προσφέροντάς μου μάλιστα την αρχισυνταξία, την οποία, όπως έχω πει, αρνήθηκα.

Ας ερωτηθεί επιπροσθέτως ο κύριος πρόεδρος για τη στάση που κράτησε εναντίον μου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., λίγο πριν τις εκλογές χωρίς να καταφέρει όμως να περάσει την αρνητική για εμένα άποψή του, εφόσον τελικά αποφασίστηκε η εκπομπή να συνεχίσει και με τη δική μου συμμετοχή στην παρουσίαση. Από την πλευρά μου σας διαβεβαιώ ότι μπορώ, ανά πάσα στιγμή, να αποδείξω όλους τους μέχρι σήμερα ισχυρισμούς μου.

Τέλος, για να αποφύγουμε όλα αυτά τα διαρρέοντα δημοσιεύματα, ας βγει επιτέλους η διοίκηση με μια επίσημη ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Γιατί δεν το κάνει; Ισως γιατί η διαρροή θεωρείται ακίνδυνη, μια και εύκολα και ανώδυνα αναιρείται, αν χρειαστεί, ανάλογα για το τι βολεύει κάθε φορά ή αντικαθίσταται από άλλη πιο συμφέρουσα. Αν πάλι περιμένει νέα απόφαση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα, προς το συμφέρον της καλό θα είναι να σταματήσει τις διαρροές».

Σε άσχημη, πλέον, ψυχολογική κατάσταση η φιλότιμη και αξιοπρεπής Αθηνά Καμπάκογλου αναφέρει: «Τι επιδιώκει τελικά η διοίκηση της ΕΡΤ, να με στείλει στον ψυχίατρο; Αν αυτό νομίζει, πλανάται πλάνην οικτράν. Ποιος θα πιστέψει ότι αρνήθηκα όλα αυτά που δήθεν μου πρότεινε; Και την αρχισυνταξία και την παρουσίαση; Θα με ενοχλούσε τελικά το τρίτο πρόσωπο; Δεν έχω τέτοιου είδους ανασφάλειες, κύριοι της διοίκησης.

Συνεργάστηκα κατά καιρούς με πολλούς συναδέλφους και αυτοί, αν θελήσω, θα μιλήσουν για τη συνεργασία μας. Αλλωστε η προϊστορία του καθενός μας είναι γνωστή τοις πάσι και μας συνοδεύει παντού! Απλά ψάχνετε δικαιολογίες για να στηρίξετε την απομάκρυνσή μου και δυστυχώς επιλέξατε τον πλέον ανήθικο τρόπο. Αρκετά οι προκλήσεις, κύριοι!».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This