«ΙΕΚ Λιάγκας» για καριέρα στην TV

Το πλούσιο βιογραφικό του «διευθυντή σπουδών» με τσακωμούς, πρόστιμα από το ΕΣΡ, διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ και πληγωμένους πρώην συνεργάτες του

Must Read

Με την έναρξης της εκπαιδευτικής χρονιάς οι πρωτοετείς του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πάντειου Πανεπιστημίου, αλλά και εκατοντάδες σπουδαστές ιδιωτικών σχολών δημοσιογραφίας πέρασαν το κατώφλι των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με όνειρα και φιλοδοξίες.

Ειδικά αυτοί των ιδιωτικών είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες σχολές με βάση τα οικογενειακά οικονομικά κριτήρια, τα προγράμματα σπουδών αλλά και τους καθηγητές «κράχτες» με καριέρα στα media της χώρας. Υπάρχει όμως και ένα ΙΕΚ όπου δεν χρειάζεται κανείς να πληρώνει δίδακτρα, με τα μαθήματα να παρέχονται δωρεάν καθημερινά (με εξαίρεση κάποιους μήνες για ειδικούς λόγους).

Χωρίς τηλεκπαίδευση

Στο συγκεκριμένο μάλιστα ΙΕΚ δεν χρειάζεται ούτε καν τηλεκπαίδευση. Αρκεί ο… σπουδαστής αντί για στιλό να έχει τηλεκοντρόλ. Το «ΙΕΚ Λιάγκας», γιατί περί αυτού ο λόγος, προσφέρει όλα τα εφόδια στους σπουδαστές-τηλεθεατές για σίγουρη καριέρα στην TV.

Με διευθυντή σπουδών τον γνωστό δημοσιογράφο-παρουσιαστή, τα μαθήματα γίνονται τόσο σε προφορικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Αρκεί να προβάλει ο διευθυντής σπουδών «κεφάλαια» της διδακτέας ύλης από το πλούσιο παρελθόν. Ο Γιώργος Λιάγκας άλλωστε έχει το know how να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του στους σπουδαστές για σίγουρη καριέρα στην τηλεόραση. Αρκεί ο ο σπουδαστής να ακολουθήσει τη συνταγή του καθηγητή «μέντορα».

Τα «υλικά»

Βάζουμε στην κατσαρόλα της διδακτέας ύλης μια «πρέζα» ίντριγκα, λίγες κουταλιές κους κους, λίγες «τζούρες» ξεκατινιάσματος και προσβολών, ολίγη «σάλτσα» τσιρίδων και καβγάδων, τα ανακατεύουμε αφού έχουμε προσδέσει και σος ναρκισσισμού, και το αποτέλεσμα με βαθμό άριστα δέκα είναι έτοιμο. Αφήστε δε που τα κεφάλαια της ύλης είναι τόσο πολλά, που μια χρονιά διδασκαλίας δεν αρκεί. Ενα κεφάλαιο, για παράδειγμα, είναι οι προσβολές από μέρος του και οι μηνύσεις εις βάρος του. Οπως πριν από μερικά χρόνια, όταν μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση από τη δημοσιογράφο Αθηναΐδα Νέγκα για όσα εκείνος ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής.

Η ατάκα «γιατί δεν της βάζουν ένα φέρετρο, να κάνει εκπομπή μέσα από το φέρετρο, να τελειώνει η φασαρία;» είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί ύστερα από νομικές ενέργειες η διαδικασία του Αυτοφώρου. Η διδακτέα ύλη πώς να προσβάλουμε κάποιον έχει κι άλλα κεφάλαια, όπως αυτό με τον τίτλο «Δούκισσα Νομικού», με την ίδια να αποχωρεί από το «Πρωινό». Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο ήταν η χυδαία ατάκα του Λιάγκα στον «αέρα» της εκπομπής την ώρα που ο παρουσιαστής δοκίμαζε τα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο της Μπαρμπαρίγου.

Νομικού

Ο Λιάγκας, αφού είπε πως τη συγκερκιμένη περίοδο δίνει μεγάλη προσοχή σε αυτά που τρώει, ισχυρισμός που προκάλεσε ευθυμία και χιουμοριστικά σχόλια στους συνεργάτες της εκπομπή, απευθύνθηκε στη Νομικού λέγοντας «δεν θες να γίνω όμορφος και να σε ανταγωνιστώ στην ομορφιά;», με τη Δούκισσα να του απαντά «θέλω, αλλά να σου πω κάτι, όλα είναι πολύ γοητευτικά πάνω σου» και τον Λιάγκα να ανταπαντά: «Και κάτω μου». Ε, μετά το σεξουαλικό υπονοούμενό του η Νομικού δεν ήθελε και πολύ για να κουνήσει μαντίλι από την εκπομπή του.

Ενα άλλο κεφάλαιο της ύλης είναι οι κόντρες. Οπως αυτή με την Ελενα Ακρίτα, όταν η τελευταία είχε πει σε προεκλογική της ομιλία πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο 35%. Από εκεί κι ύστερα ακολούθησαν στον «αέρα» της εκπομπής πολιτικές αναλύσεις με χαρακτηρισμούς και εκατέρωθεν βέλη.

Η Έλενα Ακρίτα

Η συνταγή μπας και προσελκύσουμε κι άλλους τηλεθεατές! Και, φυσικά, δεν ήταν μόνο η κόντρα με την Ακρίτα. Αν αρχίσουμε και τις απαριθμούμε μία προς μία, τότε οι σπουδαστές του «ΙΕΚ Λιάγκας» θα γίνουν κάτι σαν τους αιώνιους φοιτητές! Εδώ έφτασε στο σημείο να μη μιλιέται με τη Μαρία Κορινθίου, η οποία επίσης με μία λιτή ανακοίνωση αποτέλεσε παρελθόν από την εκπομπή.

Kορινθιου

Μάλιστα, ακόμα και όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στα εγκαίνια γνωστού μαγαζιού στο Σύνταγμα, ο Λιάγκας την κοίταξε, αλλά εκείνη έστρεψε το βλέμμα της άλλου, σαφώς ενοχλημένη! Χαμός είχε γίνει όμως και με τον Λάκη Λαζόπουλο, όταν ο δημιουργός είχε καταγγείλει πως συνεργείο της πρωινής εκπομπής τον κυνηγούσε τα μεσάνυχτα για να του αποσπάσει μία δήλωση.

Με τη μέθοδο Φουρθιώτη

Ο Λιάγκας το χρεώνει στην αρχισυντάκτριά του, με τον Λάκη να κάνει λόγο για τη γνωστή μέθοδο Φουρθιώτη: «Επειδή δεν πιστεύω ότι η αρχισυντάκτρια τα έκανε μόνη της… Είναι τηλεβιασμός αυτό που κάνετε ή όχι; Τι λέτε;» ήταν η φαρμακερή ατάκα του μέσα από το podcast του στο newsbreak.gr.

Λαζόπουλος

Σημαντική θέση στη διδακτέα ύλη έχει και ο τηλεκανιβαλισμός! Μη μας πείτε ότι δεν θυμάστε τον σάλο που είχε ξεσπάσει όταν ο Γιώργος Λιάγκας δήλωνε από τον «αέρα» της εκπομπής «Πρωινό» ότι έλαβε στο κινητό του υλικό από τους βιασμούς του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό με κατηγορούμενο ως βασικό εγκέφαλο τον Ηλία Μίχο; Για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του Κολωνού ο παρουσιαστής είχαμε παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο επέβαλε πρόστιμα 190.000 ευρώ στον ΑΝΤ1. Στον τηλεκανιβαλισμό όμως ο διευθυντής του ΙΕΚ έχει μάστερ! Αρκεί να θυμηθεί κανείς τα σεξιστικά σχόλια για τη φοιτήτρια στο ΑΠΘ το 2019 στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησής της στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, που είχε κάνει από τη συχνότητα του Σκάι.

Ο αυνάνας του ΑΠΘ

Ολα άρχισαν όταν ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης έδινε την είδηση ότι ένας νεαρός εκτόνωσε τις σεξουαλικές του ορμές στην πλάτη άτυχης φοιτήτριας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα και διάβαζε. Τότε άρχισαν τα σχόλια από το πάνελ. «Εσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε, την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές». Μάλιστα, ο Φρίξος Δρακοντίδης ακούγοντας αυτά τα σχόλια, ζήτησε από τους παρουσιαστές να μην κάνουν πλάκα γιατί το θέμα είναι σοβαρό.

Aριστοτελειο Πανεπιστημιο

Μάλιστα, όταν είπε πως ο δράστης εκτονώθηκε στην πλάτη της φοιτήτριας και ενώ στο πάνελ γελούσαν, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ε, ναι, ρε παιδιά, στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;» Ωστόσο, το πάνελ δεν σταμάτησε την πλάκα, με την Ελένη Τσολάκη να ρωτάει γελώντας: «Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο;» Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Λιάγκας ζήτησε συγγνώμη μέσα από την εκπομπή του, όμως η κοινωνία τον είχε ήδη «δικάσει».

Οι καμπάνες

Ακολούθησαν η εξάμηνη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ, πρόστιμο στο κανάλι από το ΕΣΡ ύψους 150.000 ευρώ, με τον παρουσιαστή να μπαίνει στον πάγο από το κανάλι και να είναι παροπλισμένος για έναν χρόνο και με τον ίδιο να επιστρέφει αργότερα στην τηλεοπτική αγκαλιά της πρώην συζύγου του, ακολουθώντας την ίδια πάντα συνταγή. Μια συνταγή που ξεφώνισε ακόμα και η Ρούλα Κορομηλά, όταν, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω», είχε πει χαρακτηριστικά: «Κάποιοι πρέπει να τον βάλουν στη θέση του!

Εχει ξεφύγει από τα όριά του. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο, ενώ είναι έξυπνος και έμπειρος παρουσιαστής, κάνει κάποια πράγματα που δεν του ταιριάζουν κιόλας, γιατί είναι και πατέρας. Εγώ δεν συγχωρώ στον Γιώργο κάποια σχόλια που γίνονται στο πάνελ που αφορούν, αν θέλεις, συνειδήσεις, αξιοπρέπειες, κάποιους ανθρώπους που έχουν παραπάνω κιλά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This