Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου: «Το λίπος στο σώμα δεν είναι τόσο πρόβλημα, το λίπος στο μυαλό είναι»

Must Read

Σάλος έχει προκληθεί με τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλατου, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε αναφερθεί στις με παραπανίσια κιλά τονίζοντας πώς «με το body shaming και όλα αυτά τα κινήματα, λίγο έχουμε χάσει το μέτρο. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που κάτι δεν του πηγαίνει, να επιδεικνύει τα λίπη»

Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν θέμα προς συζήτηση σχεδόν από όλες τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές, με τους παρουσιαστές και τους συνεργάτες τους να διαφωνούν κάθετα με τον σχεδιαστή κοσμημάτων.

Ανάμεσά τους και ο Ετεοκλής Παύλου, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του φέρνοντας ως παράδειγμα τη δική του κατάσταση. Να θυμίσουμε πως ο παρουσιαστής της εκπομπής «Breakfast @ Star» έχει χάσει το ένα του πόδι γεγονός το οποίο τον περιόριζε όσον αφορά το ενδυματολογικό κομμάτι.

«Θα διαφωνήσω με το θέμα των διαφημίσεων και το τι είναι πρότυπο. Περικλή, φίλε μου, σε μία διαφήμιση μπαίνει ένας άνθρωπος… Το body shaming πιάνει πολλά πράγματα. Δεν είναι πρότυπο που πρέπει να σου επιβληθεί. Έχει να κάνει με το ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζήσουν με όποιο τρόπο θέλουν. Το body shaming αφορά και εμένα γιατί έχω υπάρξει και με πολλά κιλά, έχω ζήσει διάφορα πράγματα, αλλά και με το θέμα του ποδιού».

«Είναι διαφημίσεις με ανθρώπους με πρόσθετα μέλη. Και αυτό body shaming είναι. Υπάρχουν διαφημίσεις πλέον. Δεν σου λέει κανείς κόψε το πόδι σου, αλλά ότι ο άνθρωπος που έχει πρόσθετο μέλος έχει δικαίωμα να ζήσει. Εγώ προσβλήθηκα προσωπικά και ένιωσα πολύ άσχημα. Δεν μπορούσα να ντυθώ για πολύ καιρό. Ήθελα να βγω με την Ελένη ένα βράδυ και να πάω να ψωνίσω και δεν μπορούσα. Ναι, μπορεί να χαλάει η γραμμή του ρούχου, μπορεί να μην είναι αυτό που θεωρεί εκείνος σωστό, αλλά εγώ δεν μπορούσα να βγω έξω. Έπρεπε να βγαίνω με φόρμες», πρόσθεσε ο Ετεοκλής Παύλου.

Την δική της άποψη όμως εξέφρασε και η Εβελίνα Νικόλιζα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram τονίζοντας πως: «Δεν έχει πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά. Λογικά θα έχει και μία ξαδέρφη με παραπάνω κιλά. “Αρκεί να μην προκαλούν”. Το λίπος στο σώμα δεν είναι τόσο πρόβλημα, το λίπος στο μυαλό είναι. Κανένας δεν προσπαθεί να επιβάλλει τα κιλά του επειδή τολμάει να κυκλοφορεί στον δρόμο και να φοράει ό,τι θέλει. Λογικά δεν έχει ακούσει τη λέξη “συμπερίληψη”. Φαν φακτ που θα τον σοκάρει. Δεν φοράνε μόνο οι αδύνατες σερβιέτες».

Το συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει και η Δανάη Μπάρκα, η οποία έχει  πρωτοστατήσει όσον αφορά το body shaming.

«Να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τους τηλεθεατές μας. Δεν ήμασταν σίγουροι αν έπρεπε να παιχτούν αυτές οι δηλώσεις. Δηλαδή σκεφτήκαμε πολύ αν πρέπει να αναπαράγονται τέτοιες απόψεις ή πρέπει να λέμε «έλα τώρα, άστο». Από την άλλη, ειδικά σε αυτή την εκπομπή που έχουμε την πρωτοκαθεδρία αυτών των θεμάτων -για ευνόητους λόγους- είπαμε κάπως ότι αν δεν τα συζητάμε τα πράγματα και τα αφήνουμε να πολλαπλασιάζονται, ίσως να γεννιούνται κι άλλα παιδιά που να έχουν πρότυπο τον κύριο Κονδυλάτο.
Το θέμα με αφορά. Πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν δηλώσεις, επειδή ξέρουν ότι είναι αιχμηρές και ξέρουν ότι θα υπάρξει αναπαραγωγή. Κι αυτόν τον καιρό ο καθένας με τη δουλειά του μπορεί να μην αναπαράγεται, οπότε βρίσκει άλλους τρόπους να αναπαραχθεί. Μία φορά που τον έχουμε φιλοξενήσει τον κ. Κονδυλάτο περάσαμε υπέροχα. Θα προσπαθήσω να είμαι ευγενική γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο που ο οποιοσδήποτε να κρίνει ή να σχολιάζει ή να δημιουργεί αυτήν την τάση».
Στη συνέχεια η Δανάη Μπάρκα πρόσθεσε: «Το τι είναι υγιές και τι δεν είναι, το ξέρουν οι γιατροί μας. Κανένας άλλος. Δηλαδή αν εγώ, που έχω παραπάνω κιλά, φέρω ένα χαρτί γιατρού που δείχνει ότι οι εξετάσεις μου είναι καταπληκτικές, θα σταματήσει να ασχολείται; Το θεωρώ τραγικό. Κι εμείς επίσης, μπορεί να έχουμε σχολιάσει την αισθητική του κ. Κονδυλάτου κατ’ ιδίαν, και να μην το είπαμε δημόσια γιατί δεν θέλουμε να αναπαραγόμαστε. Αν βάλω κι εγώ όλες τις φωτογραφίες του κ. Κονδυλάτου για το πώς έχει κυκλοφορήσει, μπορεί να διαφωνώ αλλά δεν θα το πω δημόσια.

Διαφωνώ κάθετα και θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να κρίνουν και να ταμπελιάζουν τους ανθρώπους με το υγιεινό και το ανθυγιεινό, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος και ναι, ίσα ίσα που είναι εκπληκτικό που πλέον οι διαφημίσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν είναι 90-60-90».

Από την άλλη μεριά η Αφροδίτη Γραμμέλη εστίασε στα πρότυπα τονίζοντας πως σημασία πλέον έχει η ψυχή και όχι η εικόνα.
«Θεωρώ ότι υπάρχει λάθος διαγώνια στη σκέψη του αγαπημένου μου Περικλή. Ως γυναίκα που έχει αυξομειώσεις βάρους στη ζωή της, διαφωνώ με τα πρότυπα στα μόδα. Όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα, είτε είναι 40 είτε 50 είτε 100 κιλά, να φορέσουν ό, τι θέλουν. Δεν δέχομαι κανένα επιχείρημα του “πετάω έξω”, είναι ήδη αρνητικό. Είναι βαθιά κακό αυτό σαν σκέψη. Δεν διαχωρίζεται ο άνθρωπος με βάση τα κιλά του», είπε αρχικά η Αφροδίτη Γραμμέλη και συνέχισε: «Δεν κουνάμε το δάχτυλο, δεν πάμε να πούμε τώρα κλισεδούρες για το political correct και όλα αυτά. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαίωμα να βάλουμε ένα μπλουζάκι, ένα ωραίο φουστάνι και ένα κολάν που μας κάνει ευτυχισμένες και είναι λάθος άνθρωποι που είναι στη μόδα και σχεδιάζουν για μας να αποκλείουν κάποιους από μας και να απευθύνονται σε αδύνατους.
Κουβέντα για τα κιλά δεν πρέπει να γίνεται πια στην τηλεόραση. Πρότυπο πια είναι η ψυχή και όχι η εικόνα. Ας φύγουμε πια από αυτή τη διαβολεμένη εικόνα στην τηλεόραση και τα περιοδικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This