To παρασκήνιο πίσω από το «διαζύγιο» του ΑNT1 με τον διευθυντή Προγράμματος Τζώρτζη Ποφάντη

Αστοχίες, σειρές που δεν «τσούλησαν» σε τηλεθέαση και δυσβάσταχτα κοστολόγια

Must Read

To χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Τίτλοι τέλους έπεσαν στη συνεργασία του ΑΝΤ1 με τον μέχρι πρότινος διευθυντή Προγράμματος Τζώρτζη Ποφάντη.

Αστοχίες, σειρές που δεν «τσούλησαν» σε τηλεθέαση και δυσβάσταχτα κόστη έφεραν τη λύση μιας μακροχρόνιας συνεργασίας. Ειδικά το φετινό πρόγραμμα, που δεν λέει να πάρει την ανιούσα, αν και η «Μάγισσα» είναι μια σειρά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Η είδηση έγινε γνωστή αρχικά με εσωτερική ανακοίνωση στο κανάλι, χωρίς να έχει βγει ακόμα επίσημο δελτίο Τύπου.

Οπως ακούγεται, προσωρινά τη θέση του Τζώρτζη Ποφάντη αναλαμβάνει ο Γιώργος Λεβέντης, έως ότου βέβαια βρεθεί αντικαταστάτης, τη στιγμή που η μιντιακή αγορά «φωτογραφίζει» για τη θέση τον Γιάννη Λάτσιο. Είναι γεγονός ότι στα έξι χρόνια που ήταν στον ΑΝΤ1 ο Τζώρτζης Ποφάντης έφτασε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού, αλλά κάθε φορά τη… γλίτωνε ως εκ θαύματος την τελευταία στιγμή, γιατί είχε πάντα έναν άσο στο μανίκι του: μια επιτυχία που άλλοτε λεγόταν «Αγριες μέλισσες», άλλοτε «Πρωινό», άλλοτε «Παγιδευμένοι», άλλοτε «Ράδιο Αρβύλα». Αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι τα πράγματα σκούρυναν πολύ στον ΑΝΤ1, ο ανταγωνισμός τρώει τις σάρκες του και δεν συγχωρεί αποτυχίες που κοστίζουν χρυσάφι.

Λέγεται ότι ούτε καν οι «Αγριες μέλισσες», μια τεράστια επιτυχία και επιλογή του Ποφάντη -που έβαλε στο παιχνίδι ξανά την ελληνική μυθοπλασία- δεν ήταν ικανή να αποτρέψει τη ρήξη του με τον ΑΝΤ1. Βασικά στελέχη του σταθμού υποστηρίζουν ότι στα χρόνια που ήταν γενικός διευθυντής Προγράμματος ο Ποφάντης είχαν μαζευτεί λανθασμένες αποφάσεις προγραμμάτων, και φέτος του δόθηκε μια ευκαιρία να πάρει τη… ρεβάνς και να αλλάξει το δυσοίωνο κλίμα.

Ωστόσο, προτού καν φτάσουμε στο τέλος του πρώτου μισού της τηλεοπτικής σεζόν, ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, καθώς το πρόγραμμα όχι μόνο δεν φαίνεται ότι θα πάρει τα πάνω του, αλλά ο σταθμός θα μπει και πάλι πολλά εκατομμύρια ευρώ «μέσα».

Η «Μάγισσα» με το υπέρογκο κόστος -φτάνει τα 12.000.000 ευρώ η παραγωγή της– και τα ποσοστά τηλεθέασης -αξιοπρεπή μεν, αλλά μοιράζονται την πρωτιά και με άλλα σίριαλ- είναι «αγκάθι» για τον ΑΝΤ1, που ευελπιστεί ότι μελλοντικά το σίριαλ θα κάνει απόσβεση στα διεθνή τηλεπαζάρια από την πώλησή του. Ωστόσο, οι υπόλοιπες σειρές του ΑΝΤ1, «Μετά τη φωτιά» και ο «Πρώτος από εμάς», που δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα 10άρια, αφού δεν έπεισαν σκηνοθετικά και ως σενάριο, είναι πληγές για το κανάλι. Και οι δυο σειρές ήταν επιλογές του Ποφάντη. Λέγεται, μάλιστα, ότι η μία από τις δύο κοινωνικές σειρές θα «χαιρετήσει πρόωρα», αν δεν γίνουν γενναίες αλλαγές δραματουργικά.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This