Αλλάζουν τα ονόματα των καναλιών της ΕΡΤ, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων

H ΕΡΤ1 γίνεται «σκέτo» ΕΡΤ, η ΕΡΤ2 μαζί µε την ΕΡΤ3 «ΕΡΤCulture», ενώ το ΕΡΤnews παραμένει ως έχει

Must Read

Aλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, λέει μια παροιμία. Τα ονόματα των αγαπημένων μας καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, τα οποία έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνια, αλλάζουν, ως φαίνεται, στη δημόσια τηλεόραση και αυτή η ρηξικέλευθη πρωτοβουλία δεν ξέρει κανείς αν συνοδεύεται και με ποιοτική, ουσιαστική αλλαγή, και κυρίως με σχέδιο και με νέο παραγόμενο οπτικοακουστικό υλικό.

Με αυτόν τον τρόπο, λέγεται, θα ξανασυστηθούν εμπορικά τα κανάλια στην τηλεοπτική αγορά. Στην ΕΡΤ επικρατεί αυτή την περίοδο το… «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε»! Στο πλαίσιο του λεγόμενου «rebranding» των καναλιών της ΕΡΤ, θα επικρατήσει το ΕΡΤNews ως ονομασία για το ειδησεογραφικό κανάλι, θα αφαιρεθεί το λογότυπο της ΕΡΤ1 και θα καταλήξει απλά ως ΕΡΤ, ενώ η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 θα μετονομαστούν κατά μια εκτίμηση σε ΕΡΤCulture.

Ολα αυτά μαγειρεύονται, δρομολογούνται, ετοιμάζονται, τη στιγμή που η ΕΡΤ2 εκπέμπει χωρίς να έχει νέο πρόγραμμα για την τρέχουσα σεζόν και δίχως προοπτική για το μέλλον, αφού δεν έχει κάνει καμιά νέα ανάθεση παραγωγής προγράμματος. Η ΕΡΤ2, που μετέδιδε ποιοτικά ντοκιμαντέρ και ταινίες, πλέον προβάλλει επαναλήψεις, καθώς η πρόθεση της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης είναι η κατάργησή της και η συγχώνευσή της με την ΕΡΤ3.

Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό θα δοθεί βαρύτητα στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών με νέες εκπομπές, αφού το θέατρο, ο χορός, ο χώρος του βιβλίου, των εικαστικών, των ταξιδιών και του ευ ζην, της οικολογίας, των παιδιών, των ζώων, έχει ξεχαστεί εντελώς.

Υπέροχα διαμαντάκια της ΕΡΤ3

Θα γεμίσει επιτέλους το νέο πρόγραμμα του ΕΡΤCulture με παραγωγές που θα φιλοξενήσουν ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών ή θα χάσουμε από τη μικρή μας οθόνη με αυτή την επικείμενη συγχώνευση και τα υπέροχα διαμαντάκια της ΕΡΤ3 με τα οδοιπορικά στα Βαλκάνια, στην ανατολική Ευρώπη, στην ελληνική περιφέρεια, με διαδρομές στη γαστρονομία, τη λαογραφία και την ιστορική παράδοση των τόπων;

Και αν επικρατήσουν οι φωνές στη δημόσια τηλεόραση που θέλουν στην EΡΤCulture να φιλοξενούνται επίσης αθλητικές εκπομπές και αθλητικά προγράμματα, θα κρατηθεί το ισοζύγιο ή το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος από τις εκπομπές-αφιερώματα για τις παραστατικές τέχνες; Δύσκολη εξίσωση… Πάντως, οι σειρές μυθοπλασίας και τα μαγκαζίνο θα φιλοξενούνται στο κανάλι της ΕΡΤ… σκέτο, χωρίς το 1!

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη ως παρατηρητές βλέπουν να «γίνονται πράγματα» τα οποία μάλλον εντείνουν την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα. Ιδίως οι δημοσιογράφοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι ο ρόλος του κρατικού καναλιού με έδρα τη Θεσσαλονίκη υποβαθμίζεται και ότι η δουλειά τους υποτιμάται και απαξιώνεται. Είναι αλήθεια ότι ο ειδησεογραφικός τομέας της ΕΡΤ3 είναι περίπου στον αυτόματο και όλα συνηγορούν στο ότι οι συνεννοήσεις για την επικαιρότητα γίνονται από τα κεντρικά της Αθήνας.

Στο ευρύτερο πλαίσιο της αναπτυξιακής συζήτησης που έχει ανοίξει για την ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στο τραπέζι έχει «πέσει» η πρόταση να εξαιρεθεί ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αρχικά από τις τηλεμετρήσεις και τη διαφημιστική αγορά. Αλλά αν η ΕΡΤ δεν έχει έσοδα από διαφημίσεις, πώς θα παραχθεί νέο αξιόλογο πρόγραμμα; Ισως το ενδεχόμενο αύξησης του ανταποδοτικού τέλους, της εισφοράς των Ελλήνων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος -σήμερα είναι στα 3 ευρώ- θα δώσει τη λύση, αλλά θα είναι επιζήμια για την ήδη επιβαρυμένη τσέπη μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This