Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για να τιμήσει τη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού

Μετονομάζει το Μορφωτικό της Ίδρυμα

Must Read

Στα 89 του χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Βασιλικός, σκορπίζοντας τη θλίψη στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας αποχαιρέτησε τον Έλληνα συγγραφέα και πολύτιμο σύμβουλό της.

Μάλιστα πήρε αποφάσεις για να τιμήσει τη μνήμη του, μετονομάζοντας το Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ σε Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ «Βασίλης Βασιλικός». Ακόμη η εκδήλωση της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου 2023 «Σπάσε τη Σιωπή: Ενδοσχολική βία-Εκφοβισμός» αφιερώνεται στη μνήμη του εκλιπόντος και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Θα επανεκδοθεί το βιβλίο του Δημήτρη Γκιώνη «Καλύτερα στον τυπογράφο παρά στον ψυχίατρο» – 18 συνεντεύξεις σε 30 χρόνια με τον Βασίλη Βασιλικό. Και θα προγραμματίσει προβολή της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά βασισμένη σε σενάριο, διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βασίλη Βασιλικού.

«Δεν ήταν μόνο ένας αναγνωρισμένος Έλληνας συγγραφέας εκατό περίπου βιβλίων, μεταφρασμένα τα περισσότερα. Ήταν πάνω από όλα ένας αγωνιστής τα χρόνια της Δικτατορίας με κορυφαίο το «Ζ» του Γαβρά που έγινε γνωστός παγκοσμίως κι έπαιξε τεράστιο ρόλο στον αγώνα κατά της Δικτατορίας.

Πάνω από όλα όμως υπήρξε πολιτικοποιημένος. Θα στερηθούμε έναν πολύτιμο σύμβουλο στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, ως εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Δ.Σ., όπου κυριάρχησε ο λόγος του, ακέραιος στις αποφάσεις.

Μόλις πριν λίγες μέρες τον είδαμε στο Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ χωρίς να υποψιαζόμαστε ότι θα ήταν η τελευταία φορά», γράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This