Λέτε η Τράπεζα της Ελλάδας και το ΕΣΠΑ να έδωσαν «μαύρα» στο «Documento»;

Το θέμα μοιάζει αστείο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρό...

Must Read

*Αναδημοσίευση από efsyn.gr

Μπορεί το ερώτημα του τίτλου να μοιάζει εντελώς φαιδρό (όπως και είναι στην πραγματικότητα) αλλά κάποιοι το θεώρησαν σοβαρό. Και πιστεύουν ότι ναι, μπορεί, η Τράπεζα της Ελλάδας, το ΕΣΠΑ αλλά και άλλοι, όπως η Εθνική Τράπεζα να έδωσαν «μαύρα» χρήματα στο Documento, για να διαφημιστούν σε αυτό. Κάτω από το τραπέζι, χέρι με χέρι, σε μετρητά.

‘Εχουμε και λέμε: μετά από μία ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε με «καταγγελίες» για το Documento, στις 9 Νοεμβρίου, ξεκίνησε φορολογικός έλεγχος στην εφημερίδα που ολοκληρώθηκε μέσα σε 5 μόλις μέρες. Το συνεργείο που τον έκανε αυτόν τον έλεγχο-εξπρές, όπως σημειώνει ο Κώστας Βαξεβάνης, «καταλόγισε στο Documento 435.000 ευρώ. Δηλαδή το Documento πρέπει να καταβάλει αυτές τις 435.000 ευρώ».

Πώς έβγαλε αυτό το ποσό. Όπως γράφει σχετικά, «το συνεργείο γνωμάτευσε ότι επειδή το Documento δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις, σημαίνει ότι οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν ένα μικρό ποσό γιατί τα άλλα τα δίνουν όπως υπονοούν μαύρα».

Και συνεχίζει: «Ποια όμως είναι τα τιμολόγια διαφημίσεων που δόθηκαν με μεγάλες εκπτώσεις και άρα κατά το καρτέλ μπορεί να σηματοδοτεί ότι δόθηκε χρήμα κάτω από το τραπέζι; Πρόκειται για διαφημίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, ΕΣΠΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και όλοι οι μεγάλοι πελάτες της πιάτσας. Δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και τα Υπουργεία και φυσικά ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της ΤτΕ, έδιναν χρήμα κάτω από το τραπέζι στο Documento επειδή ως νέα εφημερίδα το 2017, έκανε μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές της διαφήμισης. Ανάμεσα στους κατά τη μαφία διακινητές μαύρου χρήματος είναι και η ΕΣΗΕΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ, τα δημοσιογραφικά όργανα δηλαδή, τα οποία έβαλαν διαφήμιση στο Documento για απεργίες, φυσικά με μεγάλη έκπτωση. Δηλαδή με δύο λόγια η ΑΑΔΕ προσάπτει όχι στο Documento αλλά στους μεγάλους παίκτες της αγοράς αλλά και τις κρατικές εταιρείες ότι καταχωρούν στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια διαφήμισης ως προς το ύψος της συναλλαγής αποκρύπτοντας τα πραγματικά ποσά που πληρώνουν στο documento για διαφήμιση».

Το θέμα μοιάζει αστείο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρό. Γιατί θα μπουν πρόστιμα στην εφημερίδα τα οποία θα πρέπει να πληρώσει, έστω και σε ένα ποσοστό, προκειμένου να πάει στα φορολογικά δικαστήρια να βρει το δίκιο της.

Είναι προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης. Και φίμωσης. Είναι, όπως καταλαβαίνετε, ζήτημα ελευθερίας του Τύπου πάνω απ’ όλα.

Λέτε η Τράπεζα της Ελλάδας και το ΕΣΠΑ να έδωσαν «μαύρα» στο Documento;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This