Μιχάλης Ρακιντζής: «Μας άνοιξε η πόρτα εν πτήσει και βρεθήκαμε στο κενό, κοντέψαμε να πέσουμε»

«Υποδέχονταν ειρωνικά την χρήση υπολογιστή στη σύνθεση τραγουδιού οι συνάδελφοι. Κάποιοι το κάνουν ακόμα και σήμερα.»

Must Read

Ο πατέρας του Μιχάλη Ρακιντζή ήταν λυράρης, συνεπώς ο δρόμος προς την μουσική ήταν μονόδρομος. Με ερεθίσματα από τον πατέρα του ασχολήθηκε με τη μουσική από 10 χρόνων, παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας σε σχολικά συγκροτήματα. Γύρω στις αρχές του 1980 άρχισε η solo καριέρα του.

Παράλληλα ασχολούταν με τους υπολογιστές. Να σημειωθεί ότι υπήρξε από τους πρώτους μουσικούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή για να συνθέσουν.

Για τα επαγγελματικά του βήματα μίλησε ο γνωστός τραγουδιστής στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και αποκάλυψε πως: «Εκτιμώ απεριόριστα τη Σοφία Αρβανίτη και τη Σοφία Βόσσου που συνεργαζόμαστε φέτος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

 

Για την επιτυχία της Σοφίας Αρβανίτη «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» δήλωσε πως: «Το “Μη μου μιλάς για καλοκαίρια” το έγραψα πριν καν ξεκινήσω να ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι. Η αρχική μορφή ήταν διαφορετική. Μονό τη μελωδία κράτησα από το αρχικό τραγούδι και ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Σοφίας».

Όσον αφορά την χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής στα τραγούδια του, τόνισε πως: «Υποδέχονταν ειρωνικά την χρήση υπολογιστή στη σύνθεση τραγουδιού οι συνάδελφοι. Κάποιοι το κάνουν ακόμα και σήμερα. Τα κομπιούτερ δεν είναι πατάς ένα κουμπί και το παίζεις μάγκας».

Η Ελένη Μενεγάκη έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στο videoclip του τραγουδιού του Μιχάλη Ρακιντζή «Προκαλείς». Για την συνεργασία τους δήλωσε πως: «Ήταν και είναι υπέροχη η Ελένη Μενεγάκη, έχει τόσο μεγάλη λάμψη που οτιδήποτε και να έκανε ήταν σίγουρο πως θα έκανε μεγάλη καριέρα. Στο κλιπ του “Προκαλείς”, ο σκηνοθέτης ήθελε κάποια ρούχα που ούτε στην Ελένη άρεσαν ούτε σε έμενα».

Το Μάιο του 2002 ο Μιχάλης Ρακιντζής συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Τάλιν της Εσθονίας, όπου κατέλαβε την 17η θέση με το αγγλόφωνο «S.A.G.A.P.O.». Για το ενδεχόμενο να ξανασυμμετάσχει στον μουσικό διαγωνισμό επεσήμανε πως: «Σίγουρα δε θα ξαναέγραφα για έμενα για τη Eurovision. Για άλλον καλλιτέχνη αν μου έκανε κλικ μπορεί».

Ο γνωστός ερμηνευτής είχε είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Βασίλη Καρρά, γράφοντας του το τραγούδι «Θα μου κλείσεις το σπίτι».

Για την περιπέτειατης υγείας του λαϊκού τραγουδιστή δήλωσε πως: «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Βασίλη Καρρά αλλά του εύχομαι τα καλύτερα. Οι άνθρωποι επιλέγουν να περνούν μονοί τους κάποιες δυσκολίες, το ίδιο θα έκανα κι εγώ».

«Συνεχίζω να πιλοτάρω ελικόπτερο και είχα μία δυο φάσεις πολύ άσχημες. Μας άνοιξε η πόρτα εν πτήσει και βρεθήκαμε στο κενό, κοντέψαμε να πέσουμε», είπε για την τρομακτική εμπειρία που είχε με το ελικόπτερο.

Τέλος αναφέρθηκε στην σύντροφό του Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου αποκάλυψε ότι:  «Το μυστικό μίας μακροχρόνιας σχέσης είναι η εκτίμηση, τα κοινά ενδιαφέροντα και πρώτα από όλα η αγάπη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This