Βάφει μαλλί ο Βερύκιος;

Must Read

Ιδού ένα αίνιγμα των ημερών που απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες και αξίζει να απαντηθεί…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι ρέκτες της τηλεόρασης δεν άγχονται και τόσο με τον κορωναϊό όσο με την ψυχική και σωματική υγεία των αγαπημένων τους τηλεαστέρων. Είναι καλά; Έχουν τηλεθέαση; Έκαναν το τεστ για τον κορωναϊό; Πότε θα ποστάρουν φωτογραφία με τα αποτελέσματα στο Instagram για να ενθουσιαστούμε με το αρνητικό αποτέλεσμα και να πανικοβληθούμε με το θετικό – μέχρι να μας καθησυχάσουν ότι όλα πάνε καλά, ότι προσέχουν, ότι περνούν μια ήπια μορφή του κορωναϊού;

Από τη μια είναι η ανησυχία για την υγεία των τηλεδιδασκάλων του Γένους κι από την άλλη το δέος, ο θαυμασμός για τους ενεργούς. Αυτούς που τολμούν και συνεχίζουν να συνωστίζονται στα «μετερίζια της ενημέρωσης» (ένα από τα απεχθέστερα κλισέ της τηλοψίας). Πόσο γενναία, με πόση αυταπάρνηση και τι στόμφο ξιφουλκούν εναντίον των γέρων που βγήκαν από το ημιυπόγειο των 50 τετραγωνικών στην Κυψέλη για να πάνε να πάρουν γιαούρτι από το ψιλικατζίδικο δίχως άδεια από τον Χαρδαλιά…

Από όλους τους γενναίους ξεχωρίζει όμως ο μαχητικότερος, ο αρειμάνιος, το φονικό όπλο που ακούει στο όνομα Δήμος Βαρύκιος. Τόσα χρόνια που βγαίνει στην τηλεόραση έχουμε γευτεί μαζί του το μεθυστικό αψέντι του πολέμου και έχουμε νικήσει –μέσω των αφηγήσεών του- σ’ όλα τα μέτωπα όπου ο ανδροφόνος Άρης σκορπά δάφνες και θάνατο. Οι φωνές του Δήμου σκίζουν τους αιθέρες πιο εκκωφαντικά κι από τα F-35 Lightning II ενώ οι αναλύσεις του, βουτηγμένες στο πάθος μα και στη σοφία, αστράφτουν από ευστοχία κι αλήθεια.

Ο Βερύκιος είναι πολεμικός ρεπόρτερ από την κορφή μέχρι τις πατούσες. Από τον πόλεμο Αφγανιστάν – ΗΠΑ (διπλό ημίχρονο, άσσο τελικό) μέχρι τον πόλεμο Γη εναντίον κορωναϊού (αυτό θα το παίξουμε παρολί με το Ελλάδα εναντίον κορωναϊού και κυβέρνηση εναντίον μισθωτών), ο Δήμος είναι κατάλληλος για να στον περιγράψει – γι’ αυτό και το σουπεράκι στο δελτίο του Alpha γράφει «πόλεμος διαρκείας με τον κορωναϊό».

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά εσχάτως η όψη του δημιουργεί μια απορία: το βάφει το μαλλί ή όχι; Τον βλέπουμε να σολάρει στον Alpha και να φωτίζει τα ειδησεογραφικά σκότη με τον μεστό και συνετό λόγο του και προβληματιζόμεθα. Έχουμε κοντέψει να στραβωθούμε πηγαίνοντας κοντά στην τηλεοπτική οθόνη εξετάζοντας πίξελ προς πίξελ την παλέτα της Βερύκειας κόμης. Το μαλλί του Δήμου φαίνεται μεν στεφανωμένο με τ’ ασήμι του χρόνου, γκριζαρισμένο, αλλά έχει και μια υποψία ξανθού – κάπου στο χρώμα του Γερμανού τενίστα Μπορις Μπέκερ*.

Κι αν το βάφει το μαλλί ο δημοφιλής Δήμος πώς τα καταφέρνει τώρα να το κάνει που είναι κλειστά τα κομμωτήρια; Έμαθε μόνος του βλέποντας βίντεο στο youtube ή κάποιος άλλος φροντίζει για αυτό;

Ιδού ένα αίνιγμα των ημερών που απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες και αξίζει να απαντηθεί.

*Ο φοβερός και τρομερός Μπέκερ (παρατσούκλι Μπουμ-Μπουμ λόγω των φοβερών σερβίς του) αυτή την εποχή είναι ειδικός συνεργάτης και αναλυτής του Eurosport. Μέχρι πρότινος ήταν προπονητής του Νόβακ Τζόκοβις. Το 1985 έγινε ο πρώτος Γερμανός στο σύγχρονο τένις, ο οποίος κέρδισε τίτλο Grand Slam στο μονό. Διατέλεσε για δώδεκα εβδομάδες πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και μέχρι σήμερα ήταν ο νεότερος νικητής στο Γουίμπλεντον στην ιστορία της διοργάνωσης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This