25-5-2020

Περιμένουν εδώ και ένα χρόνο να εισπράξουν τη «13η σύνταξη» 113.000 συνταξιούχοι

Στο… περίμενε για να εισπράξουν τη λεγόμενη «13η σύνταξη», που δόθηκε τον Μάιο του 2019 (!), βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο 113.017 συνταξιούχοι, με την ηγεσία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) να καταγγέλλει ότι το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ «κάνουν ότι δεν ακούν».

Οι επικεφαλής του ΕΝΔΙΣΥ έστειλαν δεύτερη επιστολή στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Χρήστο Χάλαρη, προχθές, επισημαίνοντας ότι «εδώ και ένα έτος περιμένουν 113.017 συνταξιούχοι τα ποσά που δικαιούνται με τον νόμο 4611/2019 για τη “13η σύνταξη”».

Σε αυτούς ανήκουν όσοι είχαν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης έως την 1η Μαΐου ’19 και δεν είχαν λάβει προσωρινές ή οριστικές αποφάσεις κατά τον χρόνο καταβολής των χρημάτων στους υπόλοιπους. Το σύνολο των οφειλομένων ανέρχεται σε περίπου 60.000.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και ο διοικητής του ΕΦΚΑ έχουν ενημερωθεί από τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα. «Οι διορισμένες διοικήσεις είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν τον νόμο. Αλλιώς πρέπει να παραιτούνται» τόνισε ο κ. Χατζόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW