Κλιμακωτή και ανάλογη με την απώλεια του τζίρου η μείωση προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Must Read

Κλιμακωτή και ανάλογη με την απώλεια του τζίρου θα είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους, την οποία θα κληθούν να καταβάλουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που θα κριθούν επιλέξιμες, θα περιοριστεί στο 70%-50%, ανάλογα με την πτώση τζίρου, με βασικό κριτήριο, «κλειδί», αν προτιμάτε, να αποτελούν τα στοιχεία του ΦΠΑ για το Μάιο, ενώ στις παραμέτρους που θα συνυπολογιστούν θα είναι η συνολική πτώση του τζίρου στο «μαύρο» τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου.

Ανάλογα με την εικόνα που θα σχηματίσει το οικονομικό επιτελείο από την πτώση του τζίρου, θα αποφασίσει καταρχάς ποιο θα είναι το όριο, πάνω από το οποίο θα ενεργοποιείται η μείωση της προκαταβολής φόρου. Στη συνέχεια, αφού υπολογιστεί ο αριθμός αυτών των επιχειρήσεων, θα «κλειδώσουν» το ποσοστό και το εύρος της μείωσης της προκαταβολής, που μπορεί να φτάσει έως το 50%.

Υπολογισμός σε σχέση με τα καθαρά κέρδη του 2019

Ο συντελεστής υπολογισμού της προκαταβολής φόρου εισοδήματος εφαρμόζεται επί του κύριου φόρου, ο οποίος αναλογεί στα καθαρά κέρδη της χρήσης του προηγούμενου έτους. Βεβαιώνεται με την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε επιχείρησης, μαζί με τον κύριο φόρο.

Εξάλλου, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπεται και για τον Μάιο η έκπτωση 25% στις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών και τη δόση του φόρου κληρονομιάς για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη μείωση κατά 40% των ενοικίων.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να πληρώσουν στην ώρα τους, δηλαδή μέχρι το τέλος Μαΐου, τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This