Τετάρτη 23/6/2021

Γιατί οι συνταξιούχοι θα δουν μειωμένες έως 50 ευρώ τις συντάξεις Ιουνίου (video)

Κουτσουρεμένες είδαν τις συντάξεις τους αρκετοί δικαιούχοι από χθες το απόγευμα λόγω αυξημένης και προκαταβολικής παρακράτησης φόρου.

Πολλές καταγγελίες έγιναν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, από συνταξιούχους που όταν πήγαν να κάνουν ανάληψη στην σύνταξή τους, είδαν λιγότερα στον λογαριασμό τους από 20 -30 ευρώ.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Κ. Τσαγκαρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 , ανέφερε ότι οι μειώσεις οφείλονται σε «αναδρομική παρακράτηση για συνδρομή σε συνδικαλιστικό φορέα».

Ο κ. Τσαγκαρόπουλος, τόνισε ότι πρόκειται για απολογητικά για αναδρομικά από το 2018, που ξεκινούν από 6 ευρώ για ορισμένους, ενώ γι άλλους φτάνουν τα 50 ευρώ. Υπάρχουν επίσης, όπως είπε και οι συνταξιούχοι που θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους λόγω της φορολόγησης των αυξήσεων που θα δουν κάποιοι στις επικουρικές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ