Τρίτη 22/6/2021

«Πόντιος Πιλάτος» η Ένωση Τραπεζών για τις εξωφρενικές χρεώσεις που τις βρίσκει και… χαμηλές!

Νίπτει τας χείρας της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ισχυριζόμενη ότι δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές της η δραστηριότητα και η τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών, υπεραμυνόμενη των καταχρηστικών χρεώσεων τους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι οι… χαμηλότερες στην Ευρώπη!

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ουδέποτε εμπλέκεται στην επιχειρηματική δραστηριότητα των τραπεζών-μελών της και πολύ περισσότερο στην τιμολογιακή πολιτική τους», αναφέρει ανερυθρίαστα η ένωση σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής -που, ειρήσθω εν παρόδω, έχει αναλάβει πλείστες πρωτοβουλίες για τις χρεώσεις αυτές τις τελευταίες εβδομάδες-, δημιουργώντας ευλόγως την απορία ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της, εάν δεν έχει λόγο στα πεπραγμένα των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Τραπεζών συνεχίζει την πρόκληση, δηλώνοντας πως οι χρεώσεις των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες, συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η ένωση διαβίβασε, μάλιστα, και απαντητικό έγγραφο του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Ένρια σε παλαιότερη ερώτηση ευρωβουλευτή, σύμφωνα με την οποία οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών αποτελούν μόνο το 16% των λειτουργικών εξόδων τους, ενώ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες το αντίστοιχο ποσοστό είναι διπλάσιο, καθώς ανέρχεται σε 33%.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ