«Μπαταχτσής» ο ΕΦΚΑ και στα… έξοδα κηδείας! Χρωστάει πάνω από 37.400.000€ σε 45.752 δικαιούχους του ΟΓΑ

Must Read

Τακτική «μπαταχτσή» που κάνει… black χιούμορ στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, μοιάζει να εφαρμόζει ο ΕΦΚΑ αφού, σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), 45.752 δικαιούχοι του τ. ΟΓΑ είναι στην αναμονή 2 με 3 χρόνια για να λάβουν έξοδα κηδείας (!) το ύψος των οποίων, πλέον, φέρεται ότι φτάνει στα 37.401.600 ευρώ!

Η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ απέστειλε για το θέμα αυτό, χθες, επιστολή στον Διοικητή του Ενιαίου Φορέα, την οποία γνωστοποίησε στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής του Δικτύου στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, «με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι είναι απλήρωτα, εδώ και 2-3 χρόνια, τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται στο σύνολο σε 37.401.600 ευρώ (800 ευρώ, έκαστος) σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ».

«Και σαν να μην έφτανε η καθυστέρηση, τα παραστατικά ταξιδεύουν μέσα σε τσουβάλια (άκουσον-άκουσον) και για την επαρχία, ώστε να πάρουν και τον… αέρα τους, να καθυστερήσουν και εκεί -άγνωστο πόσο- και κάποτε θα πληρωθούν οι οικογένειες των θανόντων», συνεχίζουν, θέτοντας στον κ. Χάλαρη ένα απλό ερώτημα: «Έχετε αναρωτηθεί κε Διοικητά του ΕΦΚΑ, για το εάν πολλές οικογένειες δεν είχαν χρήματα και έθαψαν με δανεικά τους ανθρώπους τους;».

Λογισμικό για επίσπευση εκκαθάρισης των παραστατικών

Μάλιστα, το ΕΝΔΙΣΥ προτείνει προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, να δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του το απαιτούμενο λογισμικό, αν το ενιαίο ταμείο αδυνατεί να το πράξει, για να καταστεί εφικτή η διαδικασία της εκκαθάρισης των παραστατικών, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι άμεσα. Όσο μένει έτσι, «μόνο ντροπή, προκαλεί το συγκεκριμένο θέμα», αναφέρουν στην επιστολή τους ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, και η γραμματέας Πόπη Μουρίκη.

Σημειώνεται ότι, πέραν από τα έξοδα κηδείας που δεν έχουν καταβληθεί από τον ΕΦΚΑ σε 45.752 δικαιούχους του τ. ΟΓΑ, όπως έκανε γνωστό το ΕΝΔΙΣΥ την προηγούμενη εβδομάδα, εκκρεμεί η πληρωμή σε 113.017 συνταξιούχους του, από τον Μάιο του 2019(!!), η καταβολή της λεγόμενης «13ης σύνταξης», που είχε δοθεί εκείνη την εποχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This