Πνίγηκαν στο μέλι – Κυβερνητικά… σορόπια για τον μνημονιακότερο των μνημονίων Γιάννη Στουρνάρα

Must Read

Δημόσιο λιβανιστήρι στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας επιφύλαξε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ και ο Γιάννης Στουρνάρας ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις, ενώ δεν φείσθηκε καλών λόγων και για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Τα… σαλιαρίσματα έλαβαν χώρα στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, η οποία συνεδρίασε για την ανανέωση της θητείας του κ. Στουρνάρα στο τιμόνι της Τραπέζης της Ελλάδος για ακόμη έξι χρόνια, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα να υποστηρίζει ότι ο διοικητής συνέβαλε ουσιαστικά στη διαφύλαξη χρηματοπιστωτικής σταθερότητας όταν κυβερνητικές επιλογές «κλόνισαν την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών και έθεσαν σε κίνδυνο την τραπεζική ευστάθεια».

Τα… σορόπια δεν έλειψαν ούτε από τον Κώστα Τασούλα, που εξήρε τη θητεία του, αλλά και το βιογραφικό του κ. Στουρνάρα, λέγοντας χαριτολογώντας ότι «το μόνο μηδενικό που έχει στο βιογραφικό του είναι στο ποινικό του μητρώο», ενώ τον συνεχάρη και για την ψυχραιμία που επέδειξε στην κριτική της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας ότι επειδή ο κ. Στουρνάρας είναι μέλος του Μουσικού Συλλόγου «Ευτέρπη», «τον βοηθάει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις σαν μουσικόφιλος»!

Οι δημόσιες… ερωτοτροπίες συνεχίστηκαν και στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους, με τον Κώστα Τασούλα να τον ξεπροβοδίζει και τον ίδιο, μέσα στο μπρίο και το κέφι, να χαιρετά λέγοντας «σας φιλώ όλους». Των αβροτήτων προηγήθηκαν οι… νουθεσίες του μνημονιακότερου των μνημονίων Γιάννη Στουρνάρα στην κυβέρνηση για προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ ερωτηθείς από τους βουλευτές για τα «κόκκινα» δάνεια, υποστήριξε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι σε διάλογο με τον SSM για την επεξεργασία ενός σχεδίου δημιουργίας bad bank.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Στουρνάρας αναθεώρησε την πρόβλεψη για ύφεση προς τα πάνω, λέγοντας πως το 2020 θα κινηθεί μεταξύ 4,5% και 9,5% του ΑΕΠ,  εξηγώντας ότι το βασικό σενάριο της ΤτΕ είναι η ύφεση 6% – αν και αρχικά είχε κάνει λόγο για ύφεση 4%. Προέβλεψε δε πρωτογενές έλλειμμα 2,9% του ΑΕΠ για φέτος και ανάκαμψη 5,5% το 2021. Εν τω μεταξύ, ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα κατήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι δημιουργείται αίσθηση ιδιοκτησίας και κομματικού κράτους.

Απαντώντας, ο Γιάννης Στουρνάρας χτύπησε τον ΣΥΡΙΖΑ μία στο καρφί και μία στο πέταλο, ομολογώντας πως δεν ήταν ανέφελη η συμβίωσή τους και σχολιάζοντας ότι ναι μεν το πρώτο εξάμηνο του ’15 κόστισε συνολικά 86 δισ, ωστόσο, στη συνέχεια, οι δημοσιονομικοί στόχοι «υπερτηρήθηκαν». Να σημειωθεί ότι η ανανέωση της θητείας του εγκρίθηκε από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ., καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

Πηγή «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This