Την Παρασκευή η καταβολή επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Must Read

Την Παρασκευή 29 Μαΐου θα καταβληθούν τα επιδόματα και οι παροχές από τον ΟΠΕΚΑ. Την ίδια ημέρα θα ολοκληρωθούν και οι καταβολές των κύριων συντάξεων, ενώ την Τρίτη 2 Ιουνίου θα πιστωθούν οι επικουρικές (με περίπου 230.000 από αυτές να έχουν μεσοσταθμική αύξηση κατά περίπου 77 ευρώ, σε εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για το παράνομο «κούρεμα» που υπέστησαν το 2016).

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, μεθαύριο θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα και παροχές: παιδιού, γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών.

Η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020. Η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά τη δεύτερη δόση του 2020 (Μάρτιος – Απρίλιος).

Επίσης, την Παρασκευή θα δοθεί και η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται σε 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ.

Παράλληλα, από σήμερα μέχρι και μεθαύριο θα έχουν καταβληθεί όλες οι κύριες συντάξεις Ιουνίου. Την Τρίτη 2 Ιουνίου θα πιστωθούν οι επικουρικές, με τις προβλεπόμενες διορθώσεις από την παράνομη μείωση που υπέστησαν στα μέσα του 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This