Ποιες είναι οι επόμενες βλέψεις του Γιάννη Στουρνάρα

Must Read

Πρωταγωνιστικό ρόλο επιθυμεί να αναλάβει ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μάλλον δεν αρκείται στη… θεσμικότητα που του εξασφαλίζει το τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο και θα βρίσκεται για ακόμη μια εξαετία, έπειτα από την σχετική κυβερνητική υπόδειξη. Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, φαίνεται πως έχει μεγάλες βλέψεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό άλλωστε και επιχείρησε να παρουσιαστεί λίγο πολύ ως…σωτήρας της χώρας, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία και ενέκρινε την ανανέωση της θητείας τους. «Οι κεντρικές τράπεζες προστατεύουν την εργατική τάξη, εμείς σώζουμε το ευρώ», είπε μεταξύ πολλών άλλων, ο Γιάννης Στουρνάρας, δημιουργώντας έκπληξη στους βουλευτές, αλλά και στους πολίτες.

Από που κι ως που όμως οι τράπεζες σώζουν τους εργάτες; Επειδή, σύμφωνα πάντα με τον…φιλολαϊκό και φιλεύσπλαχνο κ. Στουρνάρα, οι κεντρικές τράπεζες συγκρατούν με τις νομισματικές πολιτικές που εφαρμόζουν τον πληθωρισμό ο οποίος πρώτα πρώτα επηρεάζει τους μισθούς και κυρίως τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Λίγο μετά πάντως, ζαλισμένος ίσως καθώς ήταν, από τις φιλοφρονήσεις και τα «σορόπια» που του επιφύλασσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ο Γιάννης του..λαού, άλλαξε τροπάριο και μετατράπη σε Γιάννης των καπιταλιστών, καθώς υπεραμύνθηκε του καπιταλιστικού συστήματος, επικαλούμενος μάλιστα τον Τσώρτσιλ και διερωτώμενος εάν «μπορείτε να μου πείτε κάποιον καλύτερο θεσμό από τον καπιταλισμό»; Τα παραπάνω μπορεί αρχικώς να φαίνονται απλώς ως  μια ακόμη τραγελαφική παλινωδία του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στην πραγματικότητα ωστόσο είναι εξόχως ανησυχητικά, ειδικά αν συνδυαστούν και με τις παρεμβάσεις και τις νουθεσίες που επιφύλασσε στην κυβέρνηση ο γνωστός τραπεζίτης των δανειστών. Στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα συνέχισης των μνημονίων, ο διαπρύσιος θιασώτης των τροικανών ζήτησε να προσφύγουμε στον ESM, ο οποίος, όπως έσπευσε να διαβεβαιώσει, δεν είναι.. μνημόνιο.

Αναρωτιόμαστε που βρήκε τέτοιο θάρρος ο κ. Στουρνάρας ώστε να παρεμβαίνει στην άσκηση των κεντρικών πολιτικών της κυβέρνησης. Ίσως τελικά να έχουν βάσει οι φήμες που έκαναν το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων περί παραμονής του στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος μόνο για ένα με δύο χρόνια ακόμη, και μεταπήδησής του στη συνέχεια στην Εθνική Κεντρική Τράπεζα….

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This