Επαναλειτουργεί στις 15 Ιουνίου η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού

Must Read

Στις 15-6-2020 επαναλειτουργεί η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για το Επίδομα Παιδιού.

Για όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτημα για το επίδομα έγινε γνωστό ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020.

Οι νέοι ενδιαφερόμενοι για το Επίδομα Παιδιού μπορούν από τις 15-6-2020 να υποβάλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης τους στο TAXISnet.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Άρα, οι δικαιούχοι, προκείμενου να γνωρίζουν το ποσό του επιδόματος που δικαιούνται και για να αποφύγουν τη σώρευση αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων, θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωσή τους για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως.

Διευκρινίζεται ότι μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτους ή η τροποποιητική αυτής, το ποσό που επιδόματος επανυπολογίζεται αυτομάτως με βάση το δηλούμενο εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού, η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά –να έχει πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου– και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευθεί προσωρινά και όχι οριστικά, θεωρείται μην υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This