Και η Χρυσή Βίζα «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό ! Στα τάρταρα έπεσε η ζήτηση

Must Read

Και η Χρυσή Βίζα έπεσε θύμα της πανδημίας! Μόνο 271 νέες άδειες το α’ τρίμηνο του 2020.

Στην… εντατική έστειλε τη χορήγηση νέων αδειών πενταετούς διαμονής («Χρυσή Βίζα») σε υπηκόους τρίτων χωρών μέσω της αγοράς ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ η πανδημία του κορονοϊού στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έως τις 31/3/2020 ο συνολικός αριθμός χορηγήσεων αδειών διαμονής ανήλθε σε 7.550, εκ των οποίων οι 7.279 είχαν δοθεί έως το τέλος του 2019.

Από το σύνολο 7.550 αδειών διαμονής που χορηγήθηκαν, οι 5.504 έχουν αγοραστεί από Κινέζους. Στη δεύτερη θέση, με 519 άδειες, βρίσκονται οι υπήκοοι της Τουρκίας, η οποία εδώ και καιρό έχει υποσκελίσει τη Ρωσία, η οποία έρχεται τρίτη με 374 άδειες. Από την αφαίρεση προκύπτει ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους χορηγήθηκαν 271 νέες άδειες.

Αν και ο αριθμός των νέων αδειών αφορά μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους, για λόγους σύγκρισης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 χορηγήθηκαν 3.172 άδειες, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος. Η χαμηλή «πτήση» του προγράμματος κατά το πρώτο τρίμηνο φαίνεται ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί στο υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς η αβεβαιότητα με την πανδημική κρίση παραμένει.

Το πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας» αποδεικνύεται ότι έως σήμερα αποτελεί… κινεζική υπόθεση, ενώ στα υπόλοιπα ποιοτικά στοιχεία προκύπτει μια σταδιακή μείωση του ρωσικού ενδιαφέροντος, εν αντιθέσει με την αυξητική τάση που καταγράφει η χορήγηση αδειών προς υπηκόους της γειτονικής Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This