«Σήμα κινδύνου» από την εστίαση για χασούρα έως 70%! Μια στις 4 επιχειρήσεις θα ανοίξει το 2021

Must Read

Τη διατήρηση του «λουκέτου» μέχρι το τέλος του έτους εξετάζει σοβαρά μία στις τέσσερις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, ενώ όσες ανοίξουν αναμένεται να είναι ζημιογόνες σε ποσοστό άνω του 70%.

Οπως επισημαίνει η Ελληνική Ενωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, παρά τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να αυξήσει τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων στους εξωτερικούς χώρους, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει.

Και θα αργήσει ακόμα περισσότερο όσο η αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του Covid-19 επιδρά ανασταλτικά στη λειτουργία του τουρισμού και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Πέρυσι η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 30.000.000 επισκέπτες και, σύμφωνα με την ΕΠΟΕΣ, η απουσία αυτών των επισκεπτών φέτος προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στους κλάδους που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό, όπως η εστίαση, η οποία πλήττεται τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στα αεροδρόμια, στα νησιά και στους άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η Ενωση ζητάει στήριξη αντίστοιχη με αυτή των τουριστικών επιχειρήσεων, με μείωση των μισθωμάτων έως τα τέλη του έτους.

Από την πλευρά της, η Ενωση Επιχειρηματιών Αλκοολούχων Ποτών σημειώνει πως απαιτείται οριζόντια μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση, συμπεριλαμβανομένων των αλκοολούχων ποτών, σε συνδυασμό με μείωση και σύγκλιση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Προσθέτει πως η μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου-31 Οκτωβρίου μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν αξιολογείται ως επαρκές κίνητρο τόνωσης ούτε του κλάδου των αλκοολούχων ποτών ούτε των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This