Πέμπτη 17/6/2021

Ο κορονοϊός «προσγείωσε» τις τιμές των κατοικιών στη Θεσσαλονίκη

Κατά 5,5% αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τρίμηνο του 2020, πριν από την επιβολή των μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, καταγράφηκε η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση τιμών, ύστερα από αυτήν που εντοπίζεται στην Αθήνα και έφτασε στο 10,6%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρμόδια διεύθυνση της ΤτΕ διευκρινίζει ότι τα ποσοστά αφορούν στο διάστημα πριν από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Και μπορεί το πρώτο τρίμηνο του έτους και μέχρι να επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω κορονοϊού, να είχε δημιουργηθεί αισιοδοξία σε ιδιοκτήτες ακινήτων και μεσίτες, ωστόσο πλέον, όπως λένε εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων, η εικόνα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται, καθώς οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και μάλιστα… αρκετό, αν πιέζονται οικονομικά.

Την ίδια ώρα, λόγω της πτώσης του τουρισμού, αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων στη Θεσσαλονίκη έχουν στραφεί από τις μισθώσεις τύπου Airbnb στις μακροχρόνιες ενοικιάσεις κατοικιών. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η αύξηση των τιμών το α’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 7,9% για τα «νέα» διαμερίσματα, δηλαδή ηλικίας έως 5 ετών, και 6,3% για τα «παλαιά», δηλαδή ηλικίας άνω των 5 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ