Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

«Καμπανάκι» από τους Moody’s: Η αναστολή πληρωμής δανείων θα έχει αντίκτυπο στις τράπεζες

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το μέτρο της αναστολής πληρωμής των δόσεων «πράσινων» και «κόκκινων» δανείων προσώπων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της στήριξης της κυβέρνησης στους πληγέντες από τον κορονοϊό, έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως σημειώνει ο οίκος Moody’s.

Η επιβάρυνση στις επιδόσεις των τραπεζών είναι μια πιθανή εξέλιξη, καθώς αυτά τα δάνεια έχουν το ρίσκο να εξελιχθούν σε μη εξυπηρετούμενα και να επιβαρύνουν την ποιότητα ενεργητικού.

Στο μέτρο της αναστολής πληρωμής δόσεων εντάχθηκαν συνολικά 16,3δισ. ευρώ δάνεια και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, τα οποία αντιστοιχούν στο 16% των εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το μεγάλο ρίσκο στα δάνεια αυτά είναι ότι οι δανειολήπτες θα κηρύξουν στάση πληρωμής αργότερα, όταν το κυβερνητικό μέτρο στήριξης λήξει. Προς το παρόν δεν χαρακτηρίζονται μη εξυπηρετούμενα, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε «κόκκινα» ως τα τέλη του έτους και να αποτελέσουν απειλή για το τραπεζικό σύστημα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ