Χριστόφορος Πισσαρίδης: «η πιο θλιβερή περίπτωση ανδρός!»

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη προκειμένου να τεθεί επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης των κονδυλίων που θα συρρεύσουν από την Κομισιόν. Παράλληλα, φιλικά μέσα από την κυβέρνηση παρουσιάζουν τον κύριο Πισσαρίδη περίπου ως Μεσσία.

Ο κύριος Πισσαρίδης όμως, είχε αναλάβει πάλι μία παρόμοια θέση. Στην Κύπρο, λίγα χρόνια πριν. Και από ότι καταλαβαίνουμε, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για το έργο του εκεί. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο μίας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στον χώρο του κυπριακού τύπου, του κυρίου Κώστα Χατζηκωστή. Το άρθρο μάλιστα ξεκινά με τον εξαιρετικά σκληρό τίτλο, «σύμβουλοι – σαμποτέρ«!

Η συνέχεια είναι ακόμα σκληρότερη, αφού ο κύριος Χατζηκωστής χαρακτηρίζει προσωπικά τον κύριο Πισσαρίδη ως την «πιο θλιβερή περίπτωση ανδρός, που κατέπεσε υπό το βάρος της μανίας του για επίδειξη και προβολή«. Και συνεχίζει λέγοντας πως ο Χρ. Πισσαρίδης, «αντί να καταθέσει την επιστημονική και τεκμηριωμένη άποψή του, έβγαλε ανεύθυνα τη γλώσσα του περίπατο«, ενώ κατάντησε και «μαϊντανός κομμάτων».

Καταλογίζει στον Πισσαρίδη, σαμποτάζ στις τράπεζες!

Ο τίτλος ομως του άρθρου του κυρίου Χατζηκωστή, φαίνεται ότι αναφέρεται στον ρόλο του κυρίου Πισσαρίδη αναφορικά με τις κυπριακές τράπεζες. Συγκεκριμένα, ο κύριος Χατζηκωστής, χαρακτηρίζει τον κ. Πισσαρίδη «ανεύθυνο«, που με απίστευτες δηλώσεις του προκάλεσε ένα πρωτοφανές bank run στην Κύπρο. Συγκεκριμένα μετά τις δηλώσεις του Πισσαρίδη, ο Κ. Χατζηκωστής ισχυρίζεται ότι προκλήθηκε πανικός στους καταθέτες με αποτέλεσμα να αποσύρουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πάνω από 60 εκατομμύρια € από τις κυπριακές τράπεζες!

Πραγματικά βαρύτατες κατηγορίες, ειδικά για έναν άνθρωπο που υποτίθεται έρχεται ο Μεσσίας στην Ελλάδα για να διαχειριστεί το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας των τελευταίων ετών.

Παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο του κύριου Κώστα Χατζηκωστή για τον κύριο Πισσαρίδη, από την Σημερινή.


Σύμβουλοι-σαμποτέρ! 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προεκλογικά, δεσμεύτηκε να εκσυγχρονίσει το κράτος. Εμφανώς δεν εννοούσε μόνο τις δομές του, τη λειτουργία και την τεχνολογική αναβάθμισή του αλλά, προπάντων, την αλλαγή νοοτροπιών και τεχνοτροπιών, που υπονόμευαν το κράτος. Ακόμα μόλις την περ. Δευτέρα, σε συνέντευξή του σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, κατάγγειλε την ύπαρξη δουκών, πριγκίπων και βασιλέων στη Δημόσια Υπηρεσία και, ξανά, δεσμευόταν ότι θα τα εξαλείψει.

Πρόεδρε που δίδασκες και δεσμεύσεις δεν εκράτεις… Τελικά, ο Ν. Αναστασιάδης θα καταγραφεί στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ο πιο ανακόλουθος και αναξιόπιστος Πρόεδρος. Αν τηρούσε τις δεσμεύσεις του, με τις οποίες εξαπάτησε τον λαό και υφήρπασε την ψήφο του για να εκλεγεί στην προεδρία, δεν θα περιστοιχιζόταν με έναν εσμό αμφισβητούμενων προεδρικών συμβούλων. Αυτοί, από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων τους, προκαλούν προβλήματα στον ίδιο και διασύρουν την όση απέμεινε αξιοπιστία του κράτους.
Να αρχίσουμε από τον Μ. Δρουσιώτη;

Παρά την αντιδιπλωματική και ανεπίτρεπτη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας σε βιβλίο του, ο στενός αυτός σύμβουλος του Προέδρου από πολλών ετών, συνεχίζει να είναι το κόκκινο πανί για τη δεξιά και ειδικά τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, τους οποίους καθύβρισε. Από την άλλη, είναι ο νομπελίστας, Χρ. Πισσαρίδης. Είναι η πιο θλιβερή περίπτωση ανδρός, που κατέπεσε υπό το βάρος της μανίας του για επίδειξη και προβολή.

Αφού κατάντησε μαϊντανός κομμάτων, οργανώσεων, συλλόγων, Δήμων, κοινοτήτων, διορίστηκε από τον Πρόεδρο ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομίας. Θα ανέμενε κανείς πως θα συμπεριφερόταν ανάλογα με το ύψος της παγκόσμιας τιμητικής διάκρισής του. Δυστυχώς κατάντησε και αυτός βαποράκι ενός Προέδρου, που αρέσκεται πρώτα στα επικοινωνιακά παιγνίδια παρά ενδιαφέρεται για τη σωτηρία του τόπου. Με αφορμή τις έντονες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης-κομμάτων για τις εκποιήσεις, ο Χρ. Πισσαρίδης, αντί να καταθέσει την επιστημονική και τεκμηριωμένη άποψή του, έβγαλε ανεύθυνα τη γλώσσα του περίπατο.

Με ανεκδιήγητη επιπολαιότητα προέβη σε δηλώσεις, προφανώς κατόπιν εντολής του Ν. Αναστασιάδη, για να εκφοβίσει τους πολίτες και να εκβιάσει τα διαφωνούντα κόμματα. Υποστήριξε πως αν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, τότε οι τράπεζες δεν θα έχουν άλλη επιλογή για να αντλήσουν ρευστότητα παρά να προβούν ξανά σε νέο κούρεμα καταθέσεων. Τέτοια ασύλληπτη επιπολαιότητα!

Τι συνέβη ευθύς; Όταν οι πολίτες άκουσαν τον νομπελίστα να επισείει αυτόν τον μπαμπούλα έσπευσαν αμέσως να αποσύρουν καταθέσεις τους. Πόσα χρήματα αποσύρθηκαν; Γύρω στα 60 εκατομμύρια! Τι να πει κανείς; Να λυπηθεί για το κατάντημα ενός νομπελίστα; Ή να εξοργιστεί ξανά για εκείνον που τον διόρισε επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομίας; Αλλ’ υπάρχει και τρίτος σύμβουλος σαμποτέρ, που έπληξε και αυτός την αξιοπιστία της κυβέρνησης και, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, εκβίασε και εκφόβισε κόμματα και πολίτες.

Είναι ο διορισθείς από τον Ανστασιάδη πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Και αυτός, στην ίδια γραμμή ανευθυνότητας με τον Πισσαρίδη, ισχυρίστηκε πως αν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις θα υπάρξει νέο κούρεμα. Ισχύει ξανά η γνωστή ρήση: «Δείξε μου τους συνεργάτες σου για να σου πω τι είδους Πρόεδρος θα είσαι και τι διακυβέρνηση θα ασκήσεις».

Ο Ν. Αναστασιάδης, παρά τις βαρύγδουπες και εκκωφαντικές διαβεβαιώσεις του ότι θα επέλεγε τους… άριστους των αρίστων, τελικά διόρισε τα δικά του κομματόσκυλα και τους δικούς του αχθοφόρους. Βλέπουμε τα αποτελέσματα καθημερινά: Εκθέτουν τον Πρόεδρο, υπονομεύουν τη διακυβέρνηση, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και δημιουργούν προβλήματα με ξένες χώρες.

Αυτό και αν είναι κατάντημα ενός Προέδρου που, με απίστευτη ευκολία, ποδοπάτησε δικές του δεσμεύσεις και διακηρύξεις. Οι σύμβουλοί του, γιατί να υστερούν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This