Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Προ των πυλών (λόγω της καλής συγκυρίας) η έκδοση 10ετούς ομολόγου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το Ελληνικό Δημόσιο ετοιμάζεται για μια νέο έξοδο στις αγορές με την έκδοση 10ετούς ομολόγου. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έδωσε την εντολή στους αναδόχους, BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan ώστε αυτό να συμβεί έως την Τετάρτη.

Η συγκυρία αυτή τη στιγμή κρίνεται ως εξαιρετικά θετική μετά την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει το έκτακτο QE, να παρατείνει τη διάρκεια του ως τον επόμενο Ιούνιο και να επανεπενδύει ως το τέλος του 2022.

Υπολογίζεται ότι η ΕΚΤ μπορεί, πλέον, να αγοράσει περί τα 25 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά. Από τη νέα έξοδο στις αγορές εκτιμάται ότι μπορούν να αντληθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ