Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού, της τάξης των 534 ευρώ ανά μήνα αναστολής σύμβασης, αναμένουν τις επόμενες ημέρες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας έχει ώς εξής:

  • Μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουνίου, προβλέπεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ανάλογα με τις ημέρες αναστολής, στους μισθωτούς οι οποίοι βρίσκονταν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τον Μάιο καθώς οι επιχειρήσεις που δουλεύουν είναι ακόμη κλειστές.
  • Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα καταβληθεί η ανάλογη αποζημίωση και στους εργαζόμενους που βρίσκονταν τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας και απασχολούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες επανελειτουργούν μέσα στον υπό εξάταση μήνα ή πλήττονται σημαντικά βάσει των σχετικών ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικότερα, οι μισθωτοί αυτοί δικαιούνται να λάβουν ειδική αποζημίωση για το πρώτο χρονικό διάστημα του Μαΐου έως και την επαναλειτουργία της επιχείρησης, αναλογικά ως εξής:

  • α) Με ημερομηνία επαναλειτουργίας τις 4 Μαΐου θα πάρουν 53 ευρώ,
  • β) με επαναλειτουργία στις 11 Μαΐου, θα πάρουν 180 ευρώ και
  • γ) με επαναλειτουργία στις 25 Μαΐου θα λάβουν 432 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησης ο εργαζόμενος δικαιούνται την αναλογία του μισθού του από τον εργοδότη.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ