Το TAXISnet «άνοιξε» τον συμψηφισμό ΦΠΑ με φόρους ή ρυθμίσεις οφειλών

Must Read

Στην κατηγορία προσωποποιημένη πληροφόρηση στο Taxisnet εμφανίστηκαν τα ποσά του ΦΠΑ τα οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να συμψηψίσουν με άλλους φόρους ή δόσεις ρυθμίσεων.

Τα ποσά αυτά αφορούν στο 25% του ΦΠΑ (Μαρτίου ή πρώτου τριμήνου 2020 για διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία αντίστοιχα) τον οποίο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εξόφλησαν εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ο συμψηφισμός είναι οι φορολογούμενοι να δηλώσουν μέσω e-mail στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τη βούλησή τους για αυτόν. Το αίτημα μπορεί να αφορά και σε μελλοντικές οφειλές, δηλαδή οφειλές που δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί κατά τον χρόνο του αιτήματος.

Για τις περιπτώσεις τις οποίες δεν υποβληθεί αίτημα μέσω e-mail, ο συμψηφισμός θα γίνεται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι το ποσό του ΦΠΑ δεν συμψηφίζεται με οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής πριν την 1η Μαΐου 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This