Οι δανειστές θέλουν νεόπτωχους Έλληνες! Είπαν «όχι σε όλα» για το νέο πτωχευτικό κώδικα

Must Read

Οι δανειστές απορρίπτουν κάθε πρόταση που καταθέτει η κυβέρνηση για τον νέο πτωχευτικό κωδικά, δηλαδή τη διαδικασία και το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειδικά στην τελευταία πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση, οι… «θεσμοί» εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη σύσταση κρατικού φορέα για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας των αδύναμων οφειλετών που θα πτωχεύουν. Επί της ουσίας, τα κοράκια των δανειστών φοβούνται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα καταλήξει να σωρεύσει χιλιάδες ακίνητα, μεταξύ αυτών ακίνητα που δεν θα θέλουν να πάρουν οι τράπεζες από τους πλειστηριασμούς, τα οποία μπορεί να αναγκαστεί να πουλήσει, χωρίς να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος προβλέπει τη σύσταση δημόσιου φορέα που θα αποκτά τις πρώτες κατοικίες αυτών, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (αντικειμενική αξία α΄ κατοικίας, εισοδηματικά, οικογενειακά, περιουσιακά). Ο κρατικός φορέας θα μπορεί να επαναμισθώνει τις κατοικίες στους πτωχεύσαντες οφειλέτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να μένουν στο ακίνητο έναντι καταβολής ενοικίου. Για τους οφειλέτες που κρίνονται ευάλωτοι, θα υπάρχει δυνατότητα και καταβολής στεγαστικού επιδόματος από το κράτος.

Ο πτωχεύσας οφειλέτης θα μπορεί να νοικιάσει το ακίνητο για 12 χρόνια, ενώ θα έχει δικαίωμα να ζητήσει, εντός τριετίας από την έναρξη της ενοικίασης, τη μετατροπή της σύμβασης σε μίσθωση με δικαίωμα επαναγοράς στην εικοσαετία.

Η μεταβίβαση της πρώτης κατοικίας του πτωχεύσαντα στον κρατικό φορέα θα γίνεται σε τίμημα ίσο με την εμπορική αξία του ακινήτου, ενώ το μίσθωμα θα ορίζεται με βάση το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, αναπροσαρμοζόμενο με το επιτόκιο αναφοράς της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This