Δεύτερος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής με διευρυμένο αριθμό δικαιούχων

Must Read

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, τα κρατικά δάνεια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με διευρυμένο αριθμό δικαιούχων (τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους.

Στις χθεσινές  δηλώσεις του OPEN o κ. Σταϊκούρας αρκέστηκε να παρουσιάσει και πάλι τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για το εάν οι όροι χορήγησης θα είναι καλύτεροι από το πρώτο γύρο όπου αποκλείστηκε μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στους βασικούς όρους του νέου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής θα περιλαμβάνονται:

·         η μεταβολή των εσόδων για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους της προηγούμενης τριετίας

·         η δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν όλες οι νομικές μορφές επιχειρήσεων, ακόμα και όσες ήδη έλαβαν δάνειο μέσω του πρώτου γύρου (ωστόσο για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα αφαιρείται το ποσό που έλαβαν στον πρώτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής από το ποσό που θα μπορούν να λάβουν).

·         η  δυνατότητα υποβολής δήλωσης θα έχουν και οι εποχικές επιχειρήσεις όπως και ατομικές επιχειρήσεις με αξιόλογη εμπορική δραστηριότητας χωρίς εργαζόμενο αλλά χρειάζονται κεφάλαιο κίνησης για να επανεκτιμήσουν τη δραστηριότητα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας που θα εισπράξει την επιστρεπτέα προκαταβολή, θα πληρώσει την πρώτη δόση το 2022 καθώς υπάρχει περίοδος χάριτος ενώ η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This