Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Χρηματοδοτική στήριξη στο πρόγραμμα «Συν – εργασία» για τις εισφορές των εργοδοτών

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στη βελτίωση του μηχανισμού «Συν – εργασία», που αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, με τη χρηματοδότηση -και- ενός μέρους των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών με επιπλέον 190.000.000 ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Με νομοθετική πρωτοβουλία που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, επιδοτείται για το μέρος του χρόνου που ο εργαζόμενος δεν εργάζεται, ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη, ώστε να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, χθες. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά, μαζί με τα 820.000.000 ευρώ που έχουν προϋπολογισθεί, για τον μηχανισμό που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου (χωρίς να αποκλείεται ότι θα δοθεί παράταση) θα διατεθούν 1,01 δισ. ευρώ.

Στον μηχανισμό δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις με μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσες λειτουργούν για πρώτη φορά και οι εποχικές. Ο μηχανισμός θα καλύπτει τους υφιστάμενους πλήρως απασχολούμενους, τους οποίους οι εργοδότες θα μπορούν να μειώνουν τον χρόνο εργασίας έως και 50% αλλά θα απαγορεύεται να τους απολύσουν.

Το Κράτος θα αναπληρώνει κατά 60% το εισόδημα που θα χάνουν εξαιτίας του μειωμένου χρόνου απασχόλησης. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα έχουν μείωση της καθαρής αμοιβής κατά 20%. Μόνο στις περιπτώσεις που οι καθαρές αμοιβές θα υπολείπονται του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ, η διαφορά θα καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ