«Σήμα κινδύνου» από τα καταστήματα τουριστικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

Φυτοζωούν τα καταστήματα τουριστικών ειδών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τον κίνδυνο λουκέτου για πολλά από αυτά να είναι ορατός, αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλά καταστήματα δεν έχουν ακόμα ανοίξει και υπάρχει φόβος ότι αρκετά δεν θα ανοίξουν καθόλου την τρέχουσα τουριστική περίοδο, επειδή είναι αδύνατο, με μηδενικούς τζίρους κατά τη μισή τουριστική περίοδο, να αντέξουν οικονομικά.

Τη σκληρή πραγματικότητα για τα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην παραδοσιακή αγορά της Αθήνας και αποτελούν μικρές και πολύ μικρές ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις καταγράφει έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Το 13,7% των καταστημάτων παραμένει κλειστό, ενώ όσα άνοιξαν καταγράφουν τεράστια πτώση τζίρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΑ, Σταύρο Καφούνη, τα εμπορικά καταστήματα της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και όλων των τουριστικών περιοχών της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις και να ενισχυθούν με ειδικά μέτρα στήριξης, ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία το 2021, αλλιώς την επόμενη τουριστική περίοδο θα μετράμε χιλιάδες λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This