14-7-2020

Η εμμονή των δανειστών για κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας δεν αλλάζει ούτε με πανδημία

Ούτε καν η πανδημία του κορωνοϊού δεν αλλάζει την πάγια θέση των δανειστών στο θέμα της κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα. Η εμμονή τους αυτή δηλώθηκε για μια ακόμη φορά ξεκάθαρα μετά το χθεσινό Eurogroup, ζητώντας την κατάργηση της προστασίας των κύριων κατοικιών που ισχύσει ως τα τέλη Ιουλίου 2020.

Στη μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε για την επισημοποίηση της εκταμίευσης των 748.000.000 ευρώ προς τη χώρα μας, μετά τα μπλα, μπλα, για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, τα θετικά βήματα που έχουν γίνει και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, μερικές αράδες προς το τέλος της ανακοίνωσης είναι όλη η ουσία.

Μιλά για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, δηλαδή στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την καθιέρωση νέου πτωχευτικού κώδικα, που ναι μεν οφείλονται στον κορωνοϊό, αλλά ως εκεί, καθώς οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν.

«Υπήρξαν ορισμένες καθυστερήσεις στη διαδικασία μεταρρύθμισης, για παράδειγμα όσον αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως σε λειτουργικούς περιορισμούς που συνδέονται με την επιδημία του κορωνοϊού.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν αποφασιστικά στην εφαρμογή του σχεδίου εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων, στη νομοθεσία ενός αποτελεσματικού νέου πτωχευτικού κώδικα, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη επιβολή όλων των εξασφαλίσεων και την κατάργηση του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας των πρώτων κατοικιών από τέλος Ιουλίου 2020»

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ