«Άνθρακες ο θησαυρός» του ΤΕΠΙΧ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα

Must Read

Αποκλεισμένα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία παραμένουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Όπως επισημαίνει η ΣΕΤΚΕ, προκύπτει μεγάλο ερώτημα και για τη στάση των τραπεζών, οι οποίες «σπρώχνουν» τους επιχειρηματίες του κλάδου στη λήψη άλλων μορφών δανείων με υψηλά επιτόκια.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η προσπάθεια της κυβέρνησης για τη χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω πανδημίας, μέχρι στιγμής, αποδεικνύεται εξαιρετικά δυσχερής.

Αποκλεισμός

«Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ αναδεικνύεται σε ‘άνθρακα’ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Η αιτιολογία του περιορισμένου προϋπολογισμού του προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ ΙΙ, στο οποίο τόσο πολύ πίστεψαν οι ‘διψασμένοι’ για ρευστότητα επιχειρηματίες των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δεν τους επέτρεψε να επωφεληθούν από το πρόγραμμα.
Για μία ακόμη φορά οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης παραμένουν κλειστές για τις μικρές επιχειρήσεις, που τη δεδομένη στιγμή χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη χρηματοδοτική στήριξη για να επιβιώσουν και οι αιτήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου παραμένουν στα συρτάρια των τραπεζών»,
σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΤΚΕ, ζητώντας άμεσα λύση στο θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Σημαντικά προβλήματα στη χρηματοδότησή τους διαπιστώνουν και οι ξενοδόχοι, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να τονίζει πως ελάχιστα ξενοδοχεία θα ανοίξουν εάν δεν υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς εξηγεί πως πολλοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, ενώ ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει προχωρήσει τις εγκρίσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This