Νέος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής με διευρυμένη λίστα δικαιούχων και προθεσμία ως τις 22 Ιουνίου

Must Read

Με διευρυμένη λίστα δικαιούχων και προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 22 Ιουνίου άνοιξε χθες η πλατφόρμα της επιστρεπτέας προκαταβολής για τον 2ο κύκλο χρηματοδοτήσεων.

Τα κεφάλαια τα οποία θα διατεθούν σε επιχειρήσεις προσεγγίζουν το 1,4 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οι πληρωμές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή συνιστά χαμηλότοκο δάνειο επιστρεπτέο συνολικά ή εν μέρει, σε ορίζοντα πενταετίας, με περίοδο χάριτος ενός έτους.

Δικαίωμα ένταξης έχουν ανεξαρτήτως ΚΑΔ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και της διάδοσης του κορονοϊού (πτώση τζίρου).

Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο κύκλο υποβολής αιτήσεων αφορούν τους εξής:

  • 1. Εντάσσονται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ),
  • 2. εντάσσονται οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020, οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή,
  • 3. δεν εντάσσονται επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020.

Όπως και στον πρώτο κύκλο, δεν εντάσσονται επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο αυτή.

Επίσης θα πρέπει να μην ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019 (σύμφωνα με τον ορισμό της Ε.Ε.). Επίσης θα πρέπει να μην έχουν εξαντλήσει το τιθέμενο στον Κανονισμό της Ε.Ε. ανώτατο όριο ενισχύσεων για την τριετία 2018-2020.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This