Τρίτη 22/6/2021

Καταβάλλεται ως τις 10 Ιουλίου η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση σε εποχικούς τουρισμού και εστίασης

Μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους εποχικά εργαζομένους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση του Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι:

  • α) Οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου που δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες και
  • β) όσοι απολύθηκαν από επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραμείνουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2020.

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι δικαιούχοι και θα καταβληθεί κατά ανώτατο όριο για χρονικό διάστημα 3 μηνών (Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος). Οι δικαιούχοι θα εισέλθουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών για να επικαιροποιήσουν τα καταχωρισμένα στο μητρώο ανέργων ατομικά τους στοιχεία και τον IBAN.

Η καταβολή της -αφορολόγητης και ακατάσχετης- αποζημίωσης θα πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαήμερου έπειτα από κάθε συνεχόμενο μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας. Για παράδειγμα, η αποζημίωση Ιουνίου θα καταβληθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ