Παρασκευή 7/5/2021

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών – Πότε θα πληρωθούν

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη λειτουργία νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες θα διεκπεραιωθούν και θα πληρωθούν τα ποσά που αναλογούν στις αιτήσεις για το 2019 και το 2020.

Με βάση την τροπολογία που κατέθεσε η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η νέα πλατφόρμα προβλέπεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Σκοπός της είναι να απλοποιήσει τις διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι ωφελούμενοι όσο και να απαλλαγούν οι δημόσιες υπηρεσίες από τον διοικητικό φόρτο της χρονοβόρας διεκπεραίωσης των σχετικών αιτήσεων.

Πόσα θα εισπράξουν

Το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών καταβάλλεται σε ιδιαίτερα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, με πολύ χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:

  • α) σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και
  • β) σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 4.700 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νάσο Χατζητσάκο, από το υπουργείο Εργασίας χθες έγινε γνωστό ότι μετά την παύση χορήγησης του επιδόματος το 2017 ολοκληρώθηκε φέτος η καταβολή του για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις του 2018 και ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία των αιτημάτων του 2019. Εκτιμάται ότι η πληρωμή του επιδόματος του 2019 θα γίνει αμέσως μετά τη λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ η υποβολή και εξέταση αιτήσεων, καθώς και η χορήγηση του επιδόματος για το 2020 θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ