Από «μακριά κι αγαπημένοι», προς το παρόν, φορολογούμενοι και TAXISnet – Απογοητευτική η… κίνηση των δηλώσεων!

Must Read

«Αποστάσεις» από το TAXISnet κρατούν οι φορολογούμενοι στην εποχή του κορονοϊού. Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ούτε ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής το ετήσιο καθήκον του προς την Εφορία. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαν υποβληθεί σχεδόν 3.000.000 φορολογικές δηλώσεις, ενώ φέτος έχουν υποβληθεί 2.300.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6.500.000 δηλώσεων που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν.

Οι δηλώσεις με υψηλό φόρο… αναμένονται

Οι αριθμοί είναι αρκετά εύγλωττοι σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί, καθώς το 69,71% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί είναι είτε μηδενικές ή πιστωτικές. Συγκεκριμένα, 1.869.622 δηλώσεις, που αντιστοιχούν στο 56,26% του συνόλου, έχουν μηδενικό φόρο, ενώ 437.330 είναι πιστωτικές, με μέση επιστροφή φόρου 252,5 ευρώ. Οι 985.938 χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν στο 30,29% του συνόλου και έχουν μέσο φόρο 597,4 ευρώ, δηλαδή από τη μέση κλίμακα και κάτω, ενώ οι δηλώσεις που θα έχουν υψηλό φόρο αναμένονται.

Αναμονή για παράταση

Οι φορολογούμενοι περιμένουν την παράταση, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη τουλάχιστον έως τις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, έως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ο οποίος ειδικά φέτος θα εξοφληθεί σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις, αντί τριών διμηνιαίων. Οσοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ θα κερδίσουν και έκπτωση 2%.

Η κυβέρνηση φοβάται ότι θα υπάρξει έκρηξη των απλήρωτων φόρων και γι’ αυτό ανακοίνωσε πως ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Σήμερα το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς την Εφορία ξεπερνά τα 106,055 δισ. ευρώ. Ο δε συνολικός αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο ξεπερνά τους 3.993.521 ΑΦΜ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This