ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Εγκρίθηκαν 10.150 αιτήσεις για δάνεια 1,3 δισ. ευρώ

Must Read

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για δύο χρόνια σε επιχειρήσεις, παρέχοντας 1,3 δισ. ευρώ σε περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις.

Ποσό που αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ μαζί με τη μόχλευση κονδυλίων από τις τράπεζες. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αξιολόγησε 10.700 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού ποσού 1.400.000 ευρώ όπως είχαν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Έχουν ήδη εγκριθεί και προωθηθεί σε όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες 10.150 αιτήσεις συνολικού ύψους 1,290 δισ. ευρώ ώστε να προχωρήσουν η υπογραφή συμβάσεων με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και η εκταμίευση των ποσών. Αναλώθηκε πλήρως ο Κρατικός Προϋπολογισμός των 816.000.000 ευρώ, ο οποίος με τη μόχλευση και τη συγχρηματοδότηση κατά 40% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έδωσε τη δυνατότητα παροχής δανείων και τόκων ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα παρέχει κεφάλαια κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για δύο χρόνια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας CoViD 19 έχοντας ρήτρα μη απόλυσης. Η διάρκεια κάθε δανείου ορίζεται από 24 έως 60 μήνες από την εκταμίευση (εφάπαξ ή από την πρώτη τμηματική εκταμίευση) του δανείου. Το δάνειο μπορεί να χορηγηθεί με δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 έως 12 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλονται μόνο τόκοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This