Παρασκευή 7/5/2021

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Εγκρίθηκαν 10.150 αιτήσεις για δάνεια 1,3 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για δύο χρόνια σε επιχειρήσεις, παρέχοντας 1,3 δισ. ευρώ σε περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις.

Ποσό που αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ μαζί με τη μόχλευση κονδυλίων από τις τράπεζες. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, αξιολόγησε 10.700 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού ποσού 1.400.000 ευρώ όπως είχαν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Έχουν ήδη εγκριθεί και προωθηθεί σε όλες τις συνεργαζόμενες τράπεζες 10.150 αιτήσεις συνολικού ύψους 1,290 δισ. ευρώ ώστε να προχωρήσουν η υπογραφή συμβάσεων με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και η εκταμίευση των ποσών. Αναλώθηκε πλήρως ο Κρατικός Προϋπολογισμός των 816.000.000 ευρώ, ο οποίος με τη μόχλευση και τη συγχρηματοδότηση κατά 40% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έδωσε τη δυνατότητα παροχής δανείων και τόκων ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα παρέχει κεφάλαια κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για δύο χρόνια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας CoViD 19 έχοντας ρήτρα μη απόλυσης. Η διάρκεια κάθε δανείου ορίζεται από 24 έως 60 μήνες από την εκταμίευση (εφάπαξ ή από την πρώτη τμηματική εκταμίευση) του δανείου. Το δάνειο μπορεί να χορηγηθεί με δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 έως 12 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλονται μόνο τόκοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ