Παίζει με τις αντοχές των μισθωτών το υπ. Εργασίας- Τι πρέπει να κάνουν οι πάνω από 30.000 που δεν έλαβαν τα 534€

Must Read

Στο «περίμενε» βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 μισθωτοί οι οποίοι ήταν σε αναστολή μέχρι και το τέλος του αμέσως προηγούμενου μήνα, αφού τα 534 ευρώ (ή το ποσό που αναλογεί από αυτή την ειδική αποζημίωση στις ημέρες του Μαΐου που οι εν λόγω εργαζόμενοι ήταν εκτός εργασίας) μέχρι και χθες δεν είχαν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους!

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση (κανονικά, μετά από μια αναβολή, τα «534άρια» του Μαΐου καταβλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 15 Ιουνίου στη μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων) ξεκινούν από λάθη των λογιστηρίων. Όμως, υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες μισθωτών που ακόμη δεν έλαβαν το έκτακτο επίδομα και βάσει των στοιχείων που παρουσιάζουν, η διαδικασία από την πλευρά τους και από τους εργοδότες τους ακολουθήθηκε σύμφωνα με τα όσα όριζαν οι σχετικές εγκύκλιοι.

«Ζητήματα» στα στοιχεία που είχαν καταχωρηθεί στην «Εργάνη»

Συγκεκριμένα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν, χθες, ότι σε ένα μικρό ποσοστό από το σύνολο των περίπου 526.051 αιτήσεων (κυμαίνονται στις 30.000, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) παρουσίασαν ζητήματα στα στοιχεία που είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα «Εργάνη». Μεταξύ άλλων, υποστήριζαν ότι σε πολλές περιπτώσεις είχαν γίνει περισσότερες από μια αιτήσεις ή είχαν δηλωθεί λάθος IBAN ή δεν είχαν γίνει αιτήσεις επιβεβαίωσης των αναστολών από τους εργαζομένους. Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι, ανέφεραν ότι σε κάθε περίπτωση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων, τα 534 ευρώ ή το ποσό που αναλογεί για τις ημέρες αναστολής σύμβασης τον Μάιο, μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν στους δικαιούχους.

Από την πλευρά τους, όπως ανέφεραν στη «δημοκρατία» αναγνώστες μισθωτοί οι οποίοι μέχρι χθες δεν είχαν πάρει την ειδική αποζημίωση, η διαδικασία από την πλευρά τους και από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται, ακολουθήθηκε «κατά γράμμα». Πλέον, η υπομονή τους και οι οικονομικές τους αντοχές έχουν εξαντληθεί. Άλλωστε, τα ποσά που ακόμη αναμένουν, αφορούν στη στήριξη τους για τον Μάιο, δηλαδή για έναν μήνα που ήδη πέρασε και κατά τον οποίοι οι περισσότεροι σε αναστολή μισθωτοί δεν είχαν καμία στήριξη από την Πολιτεία για τις καθημερινές ανάγκες τους.

Τι πρέπει να κάνουν

Υπάρχουν εργοδότες που αμέλησαν να κάνουν δηλώσεις ή δεν πρόλαβαν να τις υποβάλλουν εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών και για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοί τους δεν έλαβαν την ειδική αποζημίωση για όσες ημέρες ήταν σε αναστολή.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον εργοδότη της για να πληροφορηθούν από πότε δηλώθηκαν στην Εργάνη ότι τελούν σε αναστολή εργασίας.

Οι εργοδότες θα πρέπει να συνεννοηθούν με την ΕΡΓΑΝΗ να γίνει ανάκληση µόνο εκ παραδρομής δήλωσης αναστολής σύμβασης εργαζόμενου µε ορθή επανάληψη. Υπενθυμίζουμε ότι σε αναστολή μπορούσαν να τεθούν μόνον συμβάσεις εργασίας που ήταν ενεργές στις 21 Μαρτίου και όχι αργότερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This