Δευτέρα 17/5/2021

«Βέτο» στη Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδος για τις ανεξέλεγκτες παρατράπεζες!

Ενστάσεις για την επικείμενη δημιουργία παρατραπεζών που θα δίνουν αδιαφανώς χρήμα σε φίλους και ημετέρους διατύπωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, την οποία η κυβέρνηση όρισε ως επόπτη της όλης διαδικασίας χορήγησης των περιβόητων μικροπιστώσεων!

Μιλώντας στη Βουλή επί του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ανάβει το πράσινο φως σε μικρά πιστωτικά ιδρύματα να δρουν ανεξέλεγκτα, χορηγώντας κατά το δοκούν δάνεια έως 25.000 ευρώ, η Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου, διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν έλεγχος και αξιολόγηση των μετόχων αυτών των εταιριών.

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να αποκλείσουμε εκείνους οι οποίοι πάνε με την πρόθεση να κάνουν ξέπλυμα χρήματος, υποκρύπτοντας εγκληματικά στοιχεία», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της Τραπέζης της Ελλάδος, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη… σκιών για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος μέσα από τη δήθεν φιλοαναπτυξιακή πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Όλα τα εχέγγυα

Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, υποστηρίζοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει όλα τα εχέγγυα για να ελέγξει τις εταιρίες που θα μπουν στη διαδικασία, ωστόσο η κυρία Παπαγιαννίδου επανήλθε, καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο δεν παρέχει τη δυνατότητα οποιασδήποτε αξιολόγησης καταλληλότητας κανενός μετόχου!

Μένει να δούμε εάν το υπουργείο λάβει υπόψη τις αντιδράσεις και προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, έως την ψήφιση του νομοσχεδίου από την ολομέλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ