Επιπλέον ενίσχυση 25.000.000€ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής

Must Read

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, εγκρίθηκε η πρόσθετη μεταφορά πιστώσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ), με σκοπό την ενίσχυση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία προόδου του Ταμείου, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» έχουν υποβληθεί 1.783 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 616 αιτήσεις και έχουν συναφθεί 259 συμβάσεις με πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 46 εκατ. € περίπου, ενώ έχει ήδη εκταμιευτεί ποσό ύψους 25 εκατ. € περίπου.

Σημειώνουμε ότι το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, προσφέρει επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους και απευθύνεται σε υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες ΜΜΕ.

Με αφορμή αυτή τη θετική εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Συμβάλλουμε έμπρακτα στην οικονομική τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα για να ορθοποδήσει. Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σ’ αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Αποτελεί πεποίθησή μου πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάδειξη του παραγωγικού ιστού και στη δημιουργία ενός νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, προτεραιότητά μας είναι η διαμόρφωση ενός μοντέλου επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της Αττικής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This