13-7-2020

Δηλώσεις Covid: Παράταση υποβολής μέχρι την 1η Ιουλίου για εκμισθωτές και μέχρι τις 6 Ιουλίου για μισθωτές

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των «δηλώσεων Covid», τόσο για τους εκμισθωτές, όσο και για τους μισθωτές ακινήτων προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία για τους εκμισθωτές ακινήτων παρατείνεται έως την Τετάρτη 1 Ιουλίου και για τους μισθωτές ακινήτων έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποδεχθούν μείωση 40% στα συμφωνηθέντα με τους μισθωτές τους ενοίκια, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους προκειμένου να «καρπωθούν» μια σημαντική έκπτωση φόρου.

Θα πρέπει να εισέλθουν στο TAXIsnet και να επιλέξουν την εφαρμογή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας. Σε κάθε δήλωση, η οποία είναι σε ισχύ, έχει προστεθεί η ηλεκτρονική επιλογή «Δήλωση Covid».

Όταν ο φορολογούμενος επιλέξει τη δήλωση Covid, τότε παρουσιάζονται τα στοιχεία της συγκεκριμένης μίσθωσης καθώς και ειδικά κουτάκια στα οποία ο φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώσει το μίσθωμα που προβλέπεται από το συμφωνητικό μίσθωσης, καθώς και το ποσό του μισθώματος που δεν του καταβλήθηκε αναλυτικά για κάθε μήνα, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο, δηλαδή τους μήνες που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ