Δηλώσεις Covid: Παράταση υποβολής μέχρι την 1η Ιουλίου για εκμισθωτές και μέχρι τις 6 Ιουλίου για μισθωτές

Must Read

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των «δηλώσεων Covid», τόσο για τους εκμισθωτές, όσο και για τους μισθωτές ακινήτων προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία για τους εκμισθωτές ακινήτων παρατείνεται έως την Τετάρτη 1 Ιουλίου και για τους μισθωτές ακινήτων έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποδεχθούν μείωση 40% στα συμφωνηθέντα με τους μισθωτές τους ενοίκια, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους προκειμένου να «καρπωθούν» μια σημαντική έκπτωση φόρου.

Θα πρέπει να εισέλθουν στο TAXIsnet και να επιλέξουν την εφαρμογή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας. Σε κάθε δήλωση, η οποία είναι σε ισχύ, έχει προστεθεί η ηλεκτρονική επιλογή «Δήλωση Covid».

Όταν ο φορολογούμενος επιλέξει τη δήλωση Covid, τότε παρουσιάζονται τα στοιχεία της συγκεκριμένης μίσθωσης καθώς και ειδικά κουτάκια στα οποία ο φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώσει το μίσθωμα που προβλέπεται από το συμφωνητικό μίσθωσης, καθώς και το ποσό του μισθώματος που δεν του καταβλήθηκε αναλυτικά για κάθε μήνα, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο, δηλαδή τους μήνες που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This