16-7-2020

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Για τη δεύτερη φάση υπέβαλλαν αίτηση 47.000 επιχειρήσεις

Περίπου 47.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής στη δεύτερη φάση του προγράμματος για την επιστρεπτέα προκαταβολή από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και ξεκίνησε, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις μικροπιστώσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιώσεις στο περιεχόμενό του, με το θέμα του επιτοκίου να παραμένει ανοιχτό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι η ρύθμιση των αναστολών για τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για όλους τους μήνες που διήρκησε η κρίση του κορονοϊού, αναμένεται να γίνει σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, το επιτόκιο υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στο επίπεδο του 2,5%.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα αφορά αρκετά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων σε σχέση με την πρώτη, ενώ το ποσό που θα διατεθεί διαμορφώνεται σε 1,4 δισ. ευρώ. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, περίπου 47.000 επιχειρήσεις είχαν κάνει αιτήσεις.

Στην πρώτη φάση, με βάση τα επίσημα στοιχεία, 52.494 επιχειρήσεις έλαβαν συνολικά 602.000.000 ευρώ (κατά μέσο όρο, 11.500 ευρώ η καθεμία).

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ