Σάββατο 19/6/2021

Μπορεί σε μια εβδομάδα, μπορεί σε δέκα ημέρες… Υπομονή για τα 534 ευρώ

Ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας πρέπει να κάνουν υπομονή περίπου 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, των οποίων οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές τον Μάιο με κρατική εντολή, για να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί το εν λόγω επίδομα ως την Παρασκευή 26 Ιουνίου ή έως την Τρίτη 30 Ιουνίου, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport».

Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο της πλήρωσης των προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, με την οποία δηλώνεται ότι ο δικαιούχος δεν απασχολεί εργαζομένους ή έχει μέχρι και 20 ή είναι αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας και ότι πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις. Η κάθε αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται από την ΑΑΔΕ σε σχέση με την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης. Η κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα αίτημα επανεξέτασης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ενημέρωσης.

Το ύψος του ειδικού επιδόματος ορίζεται ως εξής: Στα 534 ευρώ ανέρχεται για τους δικαιούχους αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες με ως 20 άτομα προσωπικό, που παρέμειναν κλειστοί μετά την 18η Μαΐου ’20 και στα 300 ευρώ για τους δικαιούχους αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες με ως 20 άτομα προσωπικό, για τους οποίους δεν παρέμειναν σε ισχύ μετά την 18η Μαΐου ’20 τα ειδικά μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι η ειδική αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ